Årets första derby slutade oavgjort på Balaidos inför drygt 11 000 åskådare. Lopez Caro hade självklart valt Pinto till att stå i målet följt av en backlinje med George Lucas, Rubén, Lequi och Roberto Lago. Mittfältet bestod av Núñez, Vitolo, Jorge och Canobbio längst ut till vänster. Uruguayanen agerar numera som vänsterytter men bör egentligen spela centralt fast Jorge har gjort ett väldigt bra jobb hittills och Canobbio får acceptera den nygamla positionen.

Och just Canobbio var ett hett ämne i veckan då Racing Santanders president avslöjade att klubben lade ett bud värt 3 miljoner euro på mittfältaren i somras men att Celta sedermera tackat nej. Tillbaka till startelvan så hade hemmalaget slutligen Diego Costa och Ioannis Okkas längst fram.

Första halvleken dominerades av Celta som tryckte på rejält flera gånger men Racing, som är ett av ligans bästa bortalag, stod upp bra och klarade sig igenom dem första 45 minuterna. Närmast ett mål var Lequi vars nick tog i ribban, mittbacken som på något sätt har blivit en symbol för Lopez Caro eran om man nu får kalla det efter fyra matcher.

Lequi spelade noll minuter när Stoichkov ledde laget men under Lopez Caros vingar har han fått upplevt varenda minut på plan. Der är också bevisat att Celta är numera stabilare då laget inte har förlorat sen den fd Real Madrid coachen tog över jobbet. Två oavgjorda och en vinst var statistiken inför Racing matchen. Det var då föga överraskande att derbyt slutade också oavgjort.

Okkas, vem annars, sökte sig mot straffpunkten när George Lucas sprang med bollen på högerkanten. Precis vid kortlinjen slog brassen ett inlägg som Okkas slog till på volley och pang in i mål via stolpen. Goooooolazo! som dem säger i Spanien och Celta fortsätter att göra drömmål. Tänk er De Rossis mål tröstmål på Old Trafford för ett år sen då han gjorde Romas reducering men att bollen nu istället nådde krysset innan den gick in via stolpen.

Detta skedde i den 56:e minuten och tyvärr blev ledningen kortvarig då Racing kvitterade sju minuter senare via en hörna. Charpenets nickmål förstörde festen då Celta helst ville ha tre poäng men matchen slutade med att lagen fick vars en poäng. Detta betyder att Celta Vigo står kvar på sjunde platsen i ligan.

1. Numancia 26 p
2. Málaga 24 p
3. Sporting 21 p
------------------------------------- 
4. Sevilla Atético 20 p
5. Elche 18 p
6. Córdoba 18 p
7. Celta Vigo 16 p


Än en gång ser vi hur viktig 0-1 vinsten mot Sporting var. Celta har redan mött Elche, Córdoba och Numnacia. Det blev förlust mot Elche och två oavgjorda resultat hemma mot Córdoba och Numancia. Sevilla A bör nästan inte tas på allvar då dem får inte nå La Liga men däremot kan dem sno sex poäng ifrån Celta. Nästa vecka reser laget till Baskien för en tuff match mot Real Sociedad för att några veckor sen möta Málaga. Så det blir en hel del svåra matcher framöver och vi hoppas att laget ständigt klättrar uppåt i tabellen.

Matchfakta Celta - Racing

Celta

Pinto

George Lucas, Rubén, Lequi, Roberto Lago

Núñez, Vitolo, Jorge, Canobbio

Diego Costa, Okkas


Racing

Queco Piña

Ceballos, Jonathan, Charpenet, Iván Romero

Rubén

Jonatahn Peireira, Camí, Cohen, Manolo

Medina


Mål

1-0 Okkas (56)
1-1 Charpenet (63)


Kort

George Lucas
Rubén
Jonathan Pereira
Cohen
Camí
Jaime Júnior 
källa: marca.com