Det var en match som bara skulle vinnas. Ett formsvagt Recreativo hemma på San Mamés skall bara vara en mumsbit för laget från Bilbao.

Inledningen av matchen visade att det var svältfödda lejon på plan. Under de första femton minuterna skapade Athletic fler chanser än jag sett dem göra under sammanlagt under alla andra hemmamatcher den här säsongen. Tidigare har det varit bistande skärpa i den avgöran de passningen. Nu var det avslutnigarna som var allt för dåliga

Aduriz hade två klara chanser. Bland annat en nick utanför där han i momentet efter blev solklart nedmejad av Recrativos målvakt. Straff i de flesta matcher men inte igår.

Efter den inledande kvarten arbetade Recreativo sig in i matchen men de hade förtvivlat svårt att komma till avslut. 

Halvleken präglades av ganska trevlig fotboll med öppet och svängigt spel. 2-1 i paus hade varit ett rättvisande resultat om lagen varit lite skickligare runt straffområdet.

I andra halvlek öppnade Athletic lika starkt som i den första och nu kom även utdelningen! 

Det första målet slog Etxeberria in efter ett lågt svepande inlägg från Iraola. Passningen ut på kanten som öppnade hela anfallet var från Aduriz som fortsatte att jobba stenhårt även i andra halvlek. Exteberria tajmade sin löpning perfekt och hade i praktiken öppet mål då han slängde sig fram och bredsidade in bollen i nättaket.

Det andra målet kom efter en stökig siituation. En högerhörna rensades bort av försvaret i Recreativo men på det efterföljande inlägget fick inte målvakten bort bollen utan Aduriz visade grym spänst och vann duellen. Återigen fick Exteberria öppet mål.

Med en 2-0 ledning var matchen i praktiken över. Recreativo hade ett par halvchanser och ett lag med självförtroende hade kanske reducerat. Däremot fungerar Athletics defensiv bra. Ocio var återigen en jätte i mittförsvaret. Iraola var grym i offensiven och kom upp i många anfall.

Nu väntar en tuff bortamatch i Barcelona men äntligen kan Athletic få lite andrum. Med 7 poäng på de senaste fyra matcherna så ser det för en gångs skull lite bättre ut. Spelet tycker jag stämmer bättre och spelarna visar bra inställning nu. Fler poäng att vänta!?

Målen:
1-0 Etxeberria
2-0 Etxeberria

Varningar:
Athletic: Etxeberria, Iraizoz, Gabilondo

Källa: TV4+