Athletic förlorade veckans match i Madrid. För första gången under säsongen fanns inte Javí Martinez med i truppen. Motiveringen till detta var att han inte var i fysiskt toppslag. Det kan man förstå. Den 19 årige mittfältaren har i praktiken spelat samtliga matcher från start sedan han kom till klubben inför förra säsongen. Dessutom spelar han i diverse ungomslandslag, nu senast i U-21. Räkna med att en spelsugen Javí spelar från start på söndag.

En annan spelare som inte fanns med i truppen senast är Asier Del Horno. Efter utvisningen i den sjunde omgången har han inte spelat. Jag tror och hoppas att det beror på att han ligger i hård träning för att komma tillbaks fysiskt. Det är inte många matcher som Del horno spelat under det gångna året, han spelade endast åtta matcher för Valencia. Det har dessutom pratats om att han har haft vissa skadebekymmer de senaste veckorna. 

Den viktigaste förändringen i truppen är dock, utan tvekan, att Fran Yeste finns med för första gången denna säsong. Han har under de senaste två veckorna tränat utan problem och räkna med en spelsugen Yeste. 
- Jag är klar för spel men inte i toppform. Säger Yeste som haft en lång rehabilitering efter operationen i Barcelona den 24 Juli i år. Det troliga är att han agerar inhoppare men med Caparrós vet man inte riktigt säkert.

Yeste har under tio säsonger spelat 260 matcher för Athletic. 51 mål och otaliga assist, framförallt till nickspecialisten Urzaiz har det blivit. För den som vill njuta lite av Yeste så kolla in det här klippet från youtube. Målet borta mot Gimnástic förra säsongen är brilliant. Lika så de två målen hemma mot Barcelona. 

Det ser ut som om Koi ändå kommer att starta ikväll. Vi får se om Del Horno kan komma in under matchen. Den gamla vänsterkanten med Del Horno och Yeste vore kul att se i gammalt storslag. Det var en offensiv kant som dominerade stort under ett par säsonger för ett par år sedan! 

Det har under veckan talats om att Llorente skulle få chansen från start efter sina två inhopp den senaste veckan. Det verkar dock som om Exteberria och Aduriz får fortsätta på topp. Det inebär troligen att vi får se årets nykomling, Susaeta, från start. Det skall bli roligt att se vad den blott 19-årige talangen kan göra mot Recreativo!

Amorebiteta blev utvisad mot Getafe efter två gula kort. Han är avstängd och kommer att ersättas från start av Ustariz.

Zubiarre som startade som högerback i veckans möte med Getafe är återigen utanför truppen. Iraola kommer att vara tillbaka på sin ordinarie högerbacksplats idag. Jag föstår fortfarande inte varför Caparrós flyttade upp honom som defensiv mittfältare mot Getafe. Högerbacken som främst är känd för sina offensiva kvaliteter och framförallt bra inlägg. Att spela honom som defensiv mittfältare på bortaplan i LaLiga är inte helt smart. 

Om Caparrós verkligen måste testa Zubiarre som högerback så vore den naturliga lösningen att sätta Iraola som högermittfältare. Där får han utlopp för sitt offensiva spel och kan dessutom ge nykomlingen stöd i försvarsspelet. Jag kommer inte ifrån känslan att Capparós gav bort onödiga poäng i veckan.

Caparrós har tagit ut följande trupp inför kvällens match:

Iraizoz, Aranzubia.
Luis Prieto, Iraola, Aitor Ocio, Koikili, Del Horno, Ustaritz.
Gabilondo, Yeste, Orbaiz, Susaeta, Javi Martínez, Murillo, David López.
Llorente, Etxeberria, Aduriz.

Avstängd: Amorebieta.
Alltid avstängd: Gurpegi.
Skadad: Tiko.
Utanför truppen: Zubiaurre, Expósito, Muñoz, Cuéllar, Garmendia, Vélez.

Motståndarna Recreativo är inne i en djup formsvacka. De spelade visserligen 0-0 hemma mot Racing i veckan men innan dess radade de upp fyra raka förluster utan att lyckas göra ett enda mål. De ligger just nu på platsen efter Athletic och matchen är ytterligare en i raden av vattendelare för Athletic.

Lagen har bara spelat tre matcher på San Mamés tidigare. Två segrar för Athletic och en för Recreativo. De tidigare matcherna visar på att vi kan vänta oss allt annat än en trist 0-0 match. 
78/79 5-3 
02/03 2-3 
06/07 4-2

En seger idag känns inte helt långt borta. Det skulle dessutom innebära att vi får ytterligare andrum. Nästa vecka möter vi Espanyol i Barcelona. En inte helt lätt match men det verkar som om Espanyol tappat lite av sin fina form. Efter det väntar Deportivo hemma på San Mamés. Två segrar på dessa tre matcher vore skönt för sedan väntar Valencia på Mestalla och Real Madril på San Mamés.

Avspark direkt i TV4+ Söndag klockan 21:00 

Källor: marca.com/canalathletic.com/athleti-club.net