När vi för tredje gången möter ett lag på bortaplan som ligger på nedflyttningsplats så hoppas jag verkligen på tre poäng. 

Getafe är inne i en intensiv period med gruppspel i UEFA-cupen där de bortaslog Tottenham för en vecka sedan. Kraften verkar dock inte rikigt räcka till för ligaspelet och på bortaplan har det varit katastrof med fem raka förluster. Den senaste i söndags mot Racing. 

Getafe har dessutom varit lika ineffektiva som Athletic. Lagen har bara gjort sju mål var i ligan och med de är de sämst i serien på att göra mål. Skillnaden mellan Athletic och Getafe är försvaret. Med enbart 10 insläppta mål på nio omgångar så är Athletics försvar bland de bästa i La Liga faktiskt. Getafe har släppt in 15 mål och är endast bättre än Valladolid (11-19) och krislaget Levante (3-20).

Tyvärr är det en månad kvar till nästa UEFA-cup match för Getafe och allt fokus lär riktas på ligan igen och på matchen imorgon. Frågan är dock om krafterna räcker till för Getafe.

Samma fråga gäller till viss del även Athletic.

Athletics tränare, Caparrós, roterar återigen friskt i truppen och lämnar nu Javí Martinez utanför laget! Spelaren som ingen petat sedan han kom till klubben inför förra säsongen.

- Javí har haft en lång rad matcher och vi behöver ha honom så fräsch som möjligt. Han är en spelare som behöver vara 100% eftersom hans fysiska status skiljer sig från de övriga spelarna. Han var sliten efter matchen i Valladolid och vi har diskuterat en viloplan och vi är bekväma med att låta honom vila den här omgången

Man kan undra lite vad Caparrós menar men min uppfattning är att det är en väldigt ung spelare som har spelat väldigt många matcher den här säsongen. Inte bara  i Atheltic utan även landskamper i flera omgångar. Det är bra att han vilar men jag hade kanske valt en hemmamatch då vi hade kunnat spela med enbart en defensiv mittfältare.

Så vad händer med mittfältet? Idag har Athletic tränat med Iraola som defensiv mitttfältare. Det var en plats som han hade då Orbaiz var skadad under förra säsongen. Jag tror och hoppas att han spelar högerback. Alternativen är Muñoz eller Murillo. Mitt tips är att Murillo startar och ligger ganska djupt i banan. 

En annan spelare som vi hoppats på till denna match är Yeste. Han tränar nu för fullt sedan cirka en vecka men läkarna vill inte ge honom klartecken. Han förblir således utanför laget några dagar till. 

Problemen hopar sig. Det som av många var sommarens värvning, Del Horno, är fast utanför truppen. Kämpandes för att komma i form och upp i matchtempo!? Eller är det så att hans uttalanden tidigare denna månad ligger honom i fatet när Caparrós plockar ut truppen? Koi gjorde en bra match senast och det är ett bra alternativ men en Del Horno i form lyfter oss flera klasser.

Caparrós motiverar Del Hornos petning så här:
- Vi är 27 spelare i truppen, 18 reser så det är naturligt att några lämnas hemma.

Truppen:
Iraizoz, Aranzubia.
Expósito, Zubiaurre, Aitor Ocio, Amorebieta, Koikili, Ustaritz.
Iraola, Murillo, David López, Muñoz, Orbaiz, Gabilondo, Susaeta.
Etxeberria, Aduriz, Llorente.

Avstängd: -
Mycket avstängd: Gurpegi.
Skadade: Cuéllar, Yeste, Tiko.
Utanför truppen: Prieto, Del Horno, Javi Martínez, Garmendia, Vélez. 

Matchen startar 20:00 på Onsdag.

Mitt tips: 0-2

Källor: canalathletic.com/marca.es/lfp.es/xtratime.org