Oförmågan att göra mål lyste igenom hos Athletic sent på lördagkvällen. Matchen som sändes i TV4Sport var ingen höjdare. Däremot var det helt klart så att Athletic låg närmast segern.

I första halvlek hade Athletic två bra lägen att ta ledningen. En nick i ribban av Aduriz samt en perfekt slagen frispark av Gabilondo som Ricardo monsterräddade. Halvleken var dock ganska jämn men rikigt tillknäppt. Det skapades minimalt med chanser.

I den andra var Athletics spelövertag mycket tydligare. Dock utan att de rikigt heta chanserna skapades. Det fastnade som så många gånger tidigare under säsongen på de sista passningen eller den sista lilla vickningen. 

Närmast i andra halvlek var Llorente som med lite flyt hade hängt första målet för säsongen. Även Aduriz hade ganska bra chans i andra halvlek.

Aritz Aduriz som gjorde båda målen helgen innan var inte lika vass nu. Han har dessutom en förmåga att koncentrera sig nästan mer på att klaga på domaren än att spela fotboll. Han söker orättfärdigheter på planen egentligen mest för att kunna gnälla på domaren. Jag har svårt att förstå vad han håller på med. Varför ödsla 25% av sin tid på meningslösheter när de övriga 75% är så bra!?

En annan spelare som jag hoppades skulle leverera lite magi var Susaeta som återigen fick chansen från start. Han var inte dålig men han lyfte sig defenitivt inte från de övriga.

Märkligast under matchen var dock Athletics hörnvarianter. Den första där Exteberria bara lämnar hörnflaggan för att tillsynes byta hörnläggare var brilliant. Tyvärr genomskådade en person på San Mamés den bluffen och det råkade vara en av Betis spelarna. Sedan hade Susaeta lekstuga på de efterföljande hörnorna och det är uppenbart att Athletic lagt ner mycket tid på fasta situationer.

Mittbackarna var lysande och försvarsmässigt känns det klasser bättre än förra säsongen. Främst tack vare Ocio men även Amorebieta har varit grym de senaste matcherna.

Koi spelade bra på vänsterbacken. De båda defensiva innermittfältarna är bra i positionsspelet och det känns tryggt med Orbaiz och Javí. Jag funderar dock ibland på om vi verkligen behöver två defensiva innermittar när vi spelar hemma och när försvaret dessutom fungerar så bra? När Yeste är tillbaka kanske vi kan ha en något offensivare kraft på innermittfältet som balans till Javí eller Orbaiz.

Helt klart borde vi tagit tre poäng men låt oss glädja oss över tre raka matcher utan förlust.

Nu väntar Getafe borta redan på onsdag klockan 20:00.

Källor: TV4Sport