Så har vi kommit till omgång tio där Celta reser till Gijón för en svår match mot stadens stolthet. Sporting ser nu ut att bli en stark kandidat till att vara ett av tre lag som nästa säsong kommer att ses som ”troligast att åka ur” när La Liga sparkar igång. Ja, för att det är så att Sporting Gijón ligger för närvarande på en andra plats efter suveräna Malaga. Dessutom ska man ska komma ihåg att laget har ännu inte förlorat vilket är resultatet av att ha ligans bästa försvar, endast fem insläppta på nio matcher.

Här kommer då Celta in, denna klubb som förra året slog Real Madrid, Valencia samt Deportivo x 2 (good times). Nästa alla i truppen byttes ut men in kom ändå en hel del lirare som hade platsat i La Liga, dessa har fortfarande mycket att bevisa. Sen Lopez Caro tog över har Celta spelat två oavgjorda matcher i rad, Albacete 1-1 och nu senast Numancia 2-2. Där orsakade Lequi en straff och hans mittbackskollega Rubén blev utvisad så dem två hade en intressant kväll. Celta är just nu på en bedrövlig trettonde plats så en tre poängare hade varit utmärkt.

Det har dock hänt ett par positiva grejer dem senaste veckorna, bland annat märks det att Jorge mår bra med sin roll i laget. Han kan numera räknas som ordinarie och mittfältaren har gjort mål i dem två senaste matcherna. Okkas är också rätt så het, i EM-kvalet sänkte han Wales med sina två mål och det finns förhoppningar om att nu också börjar producerar i ligan.  Noterbart till dagens kamp är förstås att Contreras har återvänt och om han får spela så har alla i truppen fått åtminstone några minuter. Tränaren har just betonat att alla i truppen har en lika stor chans att få starta, vilket är en radikal förändring från Stoichkovs reign of terror.

Därför kan en startelva mycket väl se ut så här:

Pinto

George Lucas, Lequi, Contreras, Agus

Núñez, Jorge, Vitolo, Roberto Lago

Okkas, Diego Costa
 

***

Tipset: 1-2 (Jorge, Diego Costa) 

***

Sporting Gijón - Celta Vigo
Tid: 12.00
Plats: El Molinón (25,885)
Stream: Mycket möjligt. Matchen är den enda som startar 12.00 vilket ökar chanserna att LaOtra sänder. källa: marca.com