Idag lottades Copa del Rey. Så här spelas matcherna med de Baskiska lagen:

Real Unión vs Valencia
Hércules vs Athletic Club
Osasuna vs Mallorca

Första omgången spelas den 13 november i Irun, Alacant och Iruñea.
Andra omgången spelas den 2a january i Valencia, Bilbao och Palma. 

I segundalaget Hércules spelar gamla bekantingarna Javi González och Unai Alba. Laget tränas av den legendariske Andoni Goikoetxea.

I segundan i helgen var det bara Real Sociedad som inte lyckades vinna. De åkte på ett sent baklängesmål i toppmötet mot Numancia. I den 91a minuten avgjorde Carmelo för hemmalaget och Real halkade ner lite i tabellen. Real kvitterade Numancias tidiga ledning i den 62a minuten genom Díaz de Cerio.

Nu är det Eibar som är bästa Baskiska lag i den andra divisionen! Nykomlingen fortsätter att plocka poäng och ligger nu på en imponerande sjunde plats. Målen i Eibar gjordes av Altuna (57' )och Del Olmo (78')

Alavés lyckades spöa Athletics kommande cupmotståndare Hércules efter två mål av David Aganzo. Även i Vittoria kom avgörandet sent, i den 87e minuten.

Resultaten:
Numancia - R.Sociedad 2-1 
Eibar - Granada74 2-0 
Alavés Hércules 2-1 

Nästa omgång:
Tenerife - Eibar
R.Sociedad - Sporting 
Alavés - Córdoba 

Åter igen en tuff uppgift för Erreala som möter tredjeplacerade Real Sporting de Gijón.

Bilbao Ahtletic vann helgens match borta mot Logroñés CF med 1-0 efter mål av Ion Vélez. Gladast är nog Vélez efter att i dagarna skrivit på sitt första A-lags kontrakt med Athletic. Kontraktet sträcker sig till våren 2010. Även stjärnskottet Susaeta har skrivit på sitt första A-lags kontrakt på samma löptid!

Baskonia spelade 0-0 borta mot Alavés B.

Damerna spelade återigen 2-2. Nu borta mot Pueblo efter mål av I.Murua och Ibarra. De ligger nu åtta i serien och mästarinnorna har verkligen svårt att övertyga den här säsongen.