I en match som präglades av hårt spel i den första halvleken luftade Caparrós samtliga spelare i truppen utom den ordinarie målvakten Gorka Irazoiz. Endast 15.000 åskådare hade sökt sig till San Mamés för att bevittna klassikermötet i Katedralen.

Vänskapsmatchen började tufft och Milan tvingades till ett tidigt byte då Nesta klev av banan redan efter 19 minuter. Kort därefter tvingades även Athletic till ett byte då fick Koi lämna planen blödande med en huvudskada.

De bästa chanserna att göra mål i första halvleken hade Athletic genom Exteberria i den sjunde minuten, en fantastisk frispark av Tiko i den 38e samt Aduriz i första halvlekens sista minut.

Aranzubia gjorde en svettig enhandsräddning på Gilardinos utmärkta chans i den 32a minuten av den första halvleken och Brocchi sköt sedan utanför med ett par minuter kvar av halvleken.

Som väntat bytte Caparrós friskt i den andra halvleken. Det var endast Aranzubia som fick spela hela matchen för Athletic. 

I andra halvlek hade David López två riktigt bra lägen. Båda var långskott. Det första räddades vackert av Kalac och det andra, på en frispark, satt klockrent i ribban.

Milans bästa chans i den andra halvleken hade Gourcuff som serverades bollen vid straffpunkten efter ett vackert anfall på vänsterkanten. Skottet räddades dock av Aranzubia.

Matchens sista chans hade Garmendia som äntligen spelade igen. Det var efter en vänsterhörna som Garmendia tog ner bollen på bröstet och slog till på volley men han fick tyvärr ingen vidare träff.

Den spelare som hade mest att bevisa på San Mamés var utan tvekan den unga Aitor Ramos. I den 69e minuten fick han kliva in på planen för sin första match i Athletics A-lag. Jag undrar vad han tänkte när han klev ut mot Milan. 

Aitor Ramos är en mycket intressant spelare och det Caparrós visar när han släpper fram den unga anfallaren är att han inte är nöjd med varken Llorente eller Vélez. Det skall bli mycket intresant att följa Aitor Ramos under hösten och jag skulle inte bli förvånad om han snart finns med i truppen i en La Liga match.

Lagen:

Athletic Club: 
Aranzubia; 
Ustaritz (Zubiaurre, min.46), Ocio (Ramos, min.70), Amorebieta (Prieto, min.46), Koikili (Expósito, min.22); 
Iraola (Murillo, min.46), Tiko (Garmendia, min.46), Orbaiz (Muñoz, min.46), Gabilondo (David López, min.46); 
Etxeberria (Cuéllar, min.46) & Aduriz (Llorente, min.46) 

AC Milan: 
Kalac (Fiori, min.46); 
Cafú, Nesta (Darmian, min.19), Maldini (Bruscagin, min.46), Favalli; 
Gourcuff, Brocchi, Emerson, Serginho (Cosner, min.78); 
Gilardino & Alexandre Pato (Aubameyang, min.46).

Domare: Carlos Delgado Ferreiro 
Varningar: Darmian & Favalli, båda i Milan 

Se ett kort sammandrag från matchen här.

Källor: marca.com/athletic-club.es/canalathletic.com