Säsongen har inte börjat som så många Athletic fans velat, för tillfället ligger vi endast en poäng över strecket trots ny president, tränare och lite av nya "stjärnvärvningar". Men det hela ligger inte bara hos oss, domarna får ta till sig en del av det.

Domarna har börjat säsongen med att ställa till det riktigt rejält för oss, alla minns väl matchen mot Barcelona, en av de få som man har kunnat se på tv. Där Barca tilldömdes ett mål som aldrig var inne och en straff till Barca som snarare var en frispark till oss. Den senaste i raden av domar misstag var helgens röda kort som tilldelades Del Horno. Ett rött kort som inte var i närheten av ett rött kort, ett rött kort som kostade oss 2 poäng. 

Detta röda kort var det fjärde! redan denna säsong, de andra tre röda har Ocio, Koikili och Amorebieta som har fått. 

Del Hornos röda kort, precis som Amorebietas röda och Ocios röda, har Athletic nu överklagat. Vi får väl se om de upphäver den, men att det ska komma på tal, som förra säsongen, att domarna favoriserar oss känns väldigt avlägset.

Vi ber därför de spanska domarna att inte sätta mer käppar på ett redan vinglande hjul!
Och jag ställer samtidigt frågan om inte domarna har något förutbestämt att "döma mot oss" för det här är inte första gången i våran över 100-åriga historia.