Trots ett tidigt ledningsmål av Exteberria klarade Athletic inte av att besegra nykomlingen Almería.

Det blev det väntade laget från start och förväntningarna på läktarna var stora. När Exteberria snyggt gjorde 1-0 var det många som trodda att det skulle bli den promenad i parken som alla väntade.

Ett märkligt domslut förändrade dock bilden radikalt i första halvlekens sista minut. En till synes klockren brytning av Del Horno förvandlades till ett rött kort direkt. Ett domarbeslut som med all sannolikhet kommer att ändras i efterhand. Del Horno slängde dock i besvikelsen ur sig ett par mindre väl valda ord på vägen ut så det kan mycket väl bli en avstängning i alla fall. 

Fel domslut eller inte den andra halvleken innebar därför enbart försvar. Vélez gick ut och Koi kom in. Athletic försökte således att försvara ledningen med en 4-4-1 uppställning. Det taktiskt mycket skickliga Almería skapade mer och mer och till slut var det kört och kvitteringen ett faktum. I den 61a minuten slog Melo in kvitteringen.

Almería skapade fler chanser under matchen. Trots det hade Athletic de två sista chanserna och kunde med lite tur fått med sig alla poäng men som matchen utvecklade sig så skall vi vara glada över den poäng vi tog.

En poäng hemma mot Almería är däremot inte godkänt. Spelet var knackigt redan innan utvisningen och spelarna ser tyvärr lite vilsna ut nu. Det blir dessutom lätt att man fokuserar på livets alla orättvisor istället för att få den lilla bollen i nät. Nu måste vi plocka ett par trepoängare för att inte bli ett krislag för tredje raka säsongen. Tredje gången gillt som det heter.

Låt oss inte gå händelserna i förväg men det känns inte helt bra nu. En seger i nästa omgång borta mot Valladolid känns avlägsen men ack så nödvändig. Annars ligger vi botten tre igen.

Vi har bara vunnit en match i år. Mot Levante, som ligger sist. Nu möter vi i tur och ordning, Valladolid, Betis och Getafe. Kolla in tabellen i botten:

16 Betis (6p)
17 Athletic (6p)
18 Valladolid (6p)
19 Getafe (2p)
20 Levante (1p)

Behöver jag påminna om hur viktiga de här matcherna blir för fortsättningen i serien?

Nu väntar lanskampsuppehåll och en filmskola nästa fredag då Dida skall lära ut sina senaste konster. 

Målen:
1-0 Exteberria (31')
1-1 Melo (61')

Varningar:
Athletic: Ocio, Iraola, Javí och Susaeta
Almería: Melo, Corona, och Juanito

Utvisning:
Athletic: Del Horno

Lite statistik:
Skott: 7-17
Inlägg: 19-35
Räddningar: 5-1

Källor: marca/xtratime/canalathletic/athletic-club