Efter den tråkiga förlusten mot Elche i förra veckan är det tänkt att Celta ska bärga tre poäng idag. De två lagen som möts i Vigo är för tillfället båda i den undre halvan av tabellen, Celta på fjortonde plats och Xerez på sextonde plats. En missräkning från Celtas sida som ännu inte visat någon större stabilitet.

Försvaret har inte varit tillräckligt bra och anfallet kan bli bättre. Men enligt rykten från Spanien så kommer Stoichkov att peta Juan Manuel Peña vilket i så fall bör vara en konsekvens av bolivianens usla spel i förra omgångens förlustmatch. Tyvärr ser det då ut att bli Agus som får chansen i mitten, alltså ännu ingen Contreras eller Lequi.

Under veckan har Celta haft stängt på träningarna. Kanske är detta ett svar på hur galicisk media har behandlat Celta i veckan, La Voz de Galicia agerade chockade när dem fick höra att Antonio López var Celtas tränare. Och med det menar jag att López faktiskt är den som regisserar träningarna. För ett par månader sen sa Celtas president att klubben skulle följa den engelska modellen. Det vill säga att Stoichkov är mera en manager än en coach, för att ge ett exempel så är Alex Ferguson manager i Man Utd men Carlos Queiroz sköter träningarna.

I Spanien är dock detta väldigt ovanligt men spelare som Antonio Núñez känner till arbetsmodellen sen Anfield tiden och talar varmt om detta val som klubben gjort. Matias Lequi går ett steg längre och sa i veckan att han aldrig har haft bättre träningar i karriären. Kanske inte så konstigt då assisterande managern Antonio López var Rafa Benitez högra hand i Valencia och är bland dem bästa i hela Spanien.

Idag är således media på plats igen när Celta intar planen. Som alltid är startelvan hemlig men den kan se ut så här: 

Pinto

Lucas, Agus, Rubén, Zanev

Vitolo, Jorge

Núñez, Canobbio, Quincy

Okkas
 

***

Tipset: 3-0 (Canobbio, Okkas, Núñez) 

***

Celta Vigo - Xerez
Tid: 18:30
Plats: Balaidos
Stream: rojadirecta.com har matchen på menyn!källa: marca.com, lavozdegalicia.es