Den 12 oktober kommer den klassiska storklubben AC Milan på besök till Baskien. Det är för en träningsmatch under landslagsuppehållet.

Två spelare i Athletic som inte kommer att vara med är Susaeta och Javí Martinez vilka båda har blivit kallade till Spaniens U21 lag. Spanien möter Polen den 12 oktober.

I övrigt kommer troligen Athletic till spel med ordinarie lag.

Avspark 20:45 nästa fredag.

Yeste klev av måndagens träning med tårar efter att smärtorna har blivit för stora. Det var när han försökte träna för fullt med laget som smärtan tilltog. Enligt vad SvF erfar är det nu ytterligare 2-3 veckor till dess att han spelar igen.

På söndag kommer Bilbao Athletic spela mot Barakaldo. För ovanlighetens skull kommer matchen att spelas på San Mamés. I senaste omgången förlorade Bilbao Athletic borta mot Real Unión med 1-0. Mötet med Barakaldo är ett mittenmöte. Lagen har 7 respektive 8 poäng i serien så här långt. Avspark 19:00 på söndag, direkt efter Athletic-Almería.

C-laget, Baskonia, spelade 2-2 borta mot San Pedro i helgen. De har nu trillat ner till femte plats. I helgen möter de Tolosa som ligger i botten av serien och jag tror på hemmaseger och avancemang i tabellen.

Efter två raka segrar åkte damlaget på sin första förlust i helgen. Sporting Club vann med 3-1 på hemmaplan mot Athletic. I helgen kommer obesegrade Levante på besök till Bilbao.

I segunda division var det klent med poäng i helgen. Alavés tog en pinne genom att spela 0-0 hemma mot Tenerife. Eibar förlorade med 0-1 hemma mot Sevilla Atlético. Inte ens Real Sociedad mäktade med att plocka tre poäng. 1-1 borta mot Xerez efter mål av de Cerio.

Helgens matcher:
Lördag 18:30  Real Sociedad - Albacete
Söndag 17:00 Athletic - Almería
Söndag 17:00 Osasuna - Villarreal
Söndag 17:00 Salamanca - Alavés
Söndag 18:00 Cadíz - Eibar
Söndag 19:00 Baskonia - Tolosa

Källa: athletic-club.net/lfp.es/marca.com