Trots alla motgångar och allt lidande som kännetecknar en äkta fotbollssupporter så finns det ändå saker som gör en glad. Som till exempel ett av tidernas mest oseriösa årsmöten i vår stolta och numera skandinaviska supporterklubb till Athletic Club. Tre deltagare är inte imponerande, men vi fick ändå fattat en del viktiga beslut. Det var attans tur att de besluten blev nedskriva på papper eftersom resten av kvällen ligger i någon sorts alkoholrelaterad dimma...

Ett annat glädjeämne är Spanienredaktionens Rickard Petersson och hans snabba agerande efter att vissa andra (inga namn, ni vet vilka ni är) generalklantat sig. Big up, Rickard!

Men den största anledningen till glädje hittills den här säsongen är ingen annan än Markel Susaeta! Jag tycker det är så fantastiskt underbart när ynglingar från de egna leden plockas upp som jokrar i a-laget och gör total succé! Det är ändå det Athletic Club handlar om. Bilbaos stolthet ska inte handla in en massa dussinlirare med tveksamma baskiska rötter. De ska satsa på ungdomarna och visa de unga grabbarna i rött och vitt att det går att ta sig uppåt och nå a-lagsspel! Steget är inte långt från trist serielunk i duggregn på en sliten arena i norra Spanien till hyllad hjälte efter seger på Bernabeu. Fråga bara Andoni Iraola.

Nästa omgång spelar Athletic mot nykomlingarna Almería. Nu är det fan dags för första hemmasegern!