Det var en fröjd att se Athletic spela under de första 45 minuterna. Det var framförallt gubben Exteberria som satte fart på anfallspelet men även Iraola, Orbaiz och Aduriz hade mycket spring i benen.

Tyvärr lyckades spelarna inte smälla in det så viktiga första målet. Trots att vi höll i spelet så skapades inte de rikigt heta chanserna. Den sista tuchen var alltid lite för dålig. Dessutom var de fasta situationerna dåliga. Frisparkar och hörnor slarvades bort gång på gång. Fyra mål på sex matcher skrämmer inte några motståndare direkt.

Jag vet inte var Caparrós sa i halvtid men resultatet var förödande. Athletic kom ut till andra halvlek utan varken fart eller finess. Villarreal jobbade sig in i matchen och skapade ett par rikigt bra lägen där Gorka gjorde svettiga räddningar.

Till slut satt 1-0 målet i nät efter en flipper liknande situation som tillslut avslutades med en nick av Fuentes. Med knappa halvtimmen kvar var det rullgardinen ner för Athletic.

En frispark i hyfsat läge slarvades bort av en helt ohet Del Horno.

Den stora kvitteringschansen missades. Det var med cirka fem minuter kvar som den kom. Det blev aldrig någon chans för den avslutande passningen 10 meter utanför straffområdet missades. En enkel bredsida hade friställt den baskiska anfallaren på språng.

Villarreal hade dessförinnan fått ett mål bortdömt. Det var offside på den spelare som Nickade frisparken mot mål men jag är osäker på om målet dömdes bort för offside eller för att Villarreal spelarna sparkat bollen ur händerna på Gorka.

I slutminuten hade målmaskinen Rossi en bra chans att öka på ledningen men Gorka gjorde ytterligare en svettig räddning.

Susaeta kom in med 25 minuter kvar. Extebberia fick kliva av. Frågan alla ställer sig är varför man byter ut lagets bästa spelare? David Lopez eller Javí Martinez hade varit ett bättre val.

Javí blev utbytt senare och kanske är det så att han inte kommer att spela från start i alla matcher. Jag tycker personligen att det går lite väl långsamt när han har bollen. HAn stannar upp det offensiva spelet lite.

Nu väntar ett par svettiga matcher mot lag som förväntas kämp kring strecket. Det blir nu oerhört vikigt att poängen börjar trilla in. Vi kan inte förvänta oss så mycket Ahtletic på TV den kommande månaden tyvärr. Två raka matcher mot nykomlingar väntar. 

I hemmamatchen mot Almeria vill jag se både Susaeta och Exteberria från start.

Målet:
1-0 Fuentes 62'

Varningar:
Athletic: Del Horno
Villarreal: Senna, Rossi och Franco

Lite statistik:
Skott 18-12
Skott på mål 7-5
Inlägg in i straffområdet: 23-36
Hörnor 4-8

Kommande matcher:
Athletic-Almeria
Valladolid-Athletic
Athletic Real Betis
Getafe-Athletic
Athletic-Recreativo
Espanyol-Athletic
Athletic-Deportivo

Källor: marca.com/athletic-club.net