Athletic tog säsongens första trepoängare i helgen och är nu ett av hela nio lag som har 5 poäng efter 4 spelade omgångar. Enda förlusten för Lejonen är borta på Camp Nou.

Ett annat av fempoängslagen kommer nu på besök till San Mamés och det är inte vilket lag som helst utan ständigt storsatsande lillebror från Madrid. Jag har tappat räkningen på hur många miljarder de spenderat på spelare under de senaste åren men truppen är som alltid imponerande på pappret. Smaka på några av nyförvärven inför denna säsong. Simao, Reyes, Forlan och Garcia. Spelare som är givna i de flesta av Europas största klubbar.

Inte nog med att truppen är full av stjärnor. Nu har målen trillat in i rikigt snabb takt. 8-0 på de två senaste matcherna! Athletic möter ett lag i medvind.

I Bilbao råder som bekant en annan mentalitet. Ligans yngsta stjärnor skall försöka leverera igen. Susaeta är årets hetaste spelare i Baskien och skall försöka leverera igen. Vem hade betalat för honom innnan säsongen startade? Javí Martinez värvades från Osasuna för närmare 60 miljoner SEK och får ses som den senaste stjärnvärvningen i Bilbao. Det här är 19 åringarna som skall plocka ner Maniche, Garcia, Reyes och Maxi.

Kattens lek med råttan eller Davids kamp med Goliat? Det är frågan.

Förra säsongen blev vi överkörda hemma i Katedralen. 1-4 slutade matchen då.

Athletics trupp:
Aranzubia, Iraizoz.
Iraola, Aitor Ocio, Ustaritz, Del Horno, Amorebieta, Koikili, Prieto.
Javi Martínez, Tiko, Muñoz, David López, Cuéllar, Susaeta.
Etxeberria, Lllorente, Aduriz, Vélez.

Avstängd: Amorebieta?
Väldigt avstängd: Gurpegi.
Skadade: Orbaiz, Gabilondo, Yeste, Garmendia.
Utanför truppen: Zubiaurre, Expósito, Murillo. 

Athletic har överklagat avstängningen av Amorebieta och det troliga är att disciplinnämnden inte hinner avhandla ärendet så han spelar troligen från start.

Anmärkningsvärt är att Murillo, som startade borta mot Levante, är lämnad utanför truppen. Det verkar helt klart så att Caparrós väljer mer offensiva alternativ på hemmaplan.

Mycket märkligt därför att Exteberria inte ser ut att starta.

Matchen följer vi bäst via webradio.

Mitt tips: 1-1