Den strösta frågan inför matchen idag var ifall det skulle bli match eller inte. Det myckna regnandet de senaste dygnen hade gjort planen vattensjuk och det var in i det längsta frågan om matchen skulle skjutas upp.

När matchen väl kom igång så visade Athletic snabbt att de var ute efter alla tre poäng. Det tog bara åtta minuter innan de rödvita gjorde det första målet. Aduriz tog ner en passning från Del Horno på bröstet och placerade behärskat in 0-1

I andra halvlek fick Levante en straff efter knappt 23 minuter. Det var efter en högerhörna som Del Horno fick bollen på handen. Straffen slogs av Riganó i trävirket.

I anfallet efter hittade Cuéllar fram med en passning till Aduriz som bröt in i straffområdet och tryckte in 0-2 bakom Storari.

Avslutningen blev dramatisk. Bara fem minuter efter 0-2 målet lyckades Levante reducera till 1-2 genom Riganó som därmet revansherade sig lite för straffmissen.

Domarteamet lyckades hitta fem minuters stopptid och under den absolut sista minuten kapade Amorebieta en motståndare så rejält att domaren plockade upp det gula kortet. Efter att ha protesterat mot det så fick han snabbt ett till och det var hejdå matchen för Amorebieta. Verkligen onödigt och jag hoppas att han får ett saftigt löneavdrag av Caparrós.

Aduriz var dagens lejon. Åtta avslut och två mål. Outstanding i Athletic.

Susaeta fick kliva av tidigt men Llorente spelade större delen av matchen.

Levante verkade föra sitt spel mot kanterna och de hade mängder av inlägg mot boxen. Aitor Ocio knoppade iväg de flesta.

Målen:
0-1 Aduriz (8')
0-2 Aduriz (73')
1-2 Riganó (77') 

Varningar:
Athletic, Susaeta, Iraola och Amorebieta x2
Levante, Bruno, Geijo, Berson, Riganó och Pedro Léon

Lite statistik:
Skott 18-14
Skott på mål 6-8
Inlägg mot boxen 53-15
Hörnor 9-3

Nu väntar Atlético hemma på San Mamés redan på onsdag.