Placente tränar med Segunda B klubb

Det var faktiskt ett tag sen Celtas president deklarerade att Diego Placente (En av La Liga 06/07s bästa vänsterbackar enligt Daniel Kristiansson) inte längre tillhörde klubben. Skälet sägs vara hans pass. Klubben påstår att problem med spelarens pass har uppstått och att Placente numera räknas som en icke-EU spelare, en kvot som är redan fylld hos Celta. Bara sådär har Placentes italienska sida försvunnit och spelaren själv fattar ingenting.

Placente har spelat flera år i Europa, sen 2005 har han tillhört Celta. Innan dess spelade han i Bayer Leverkusen och där jobbade han sig fram ett rykte som en av Europas bästa vänsterbackar. Spel i Champions League och Argentinas landslag var på Placentes schema men just nu tränar han med Segunda B laget (div 3) Coruxo för att hålla formen.

Celtas ledning (och Hristo Stoichkov) är inte populär bland fansen och deras rykte kunde ha varit mycket bättre. Gustavo López och Yago har lämnat Celta på sätt som fansen ifrågasätter. Även Ángel kritiserade ledningen för deras sätt att behandla klubblegenden Gustavo López innan han gick till Villarreal. En annan som fick gå under sommaren var sportdirektören Felix Carnero, han hamnade i Cádiz och har sen dess snappat upp Gustavo och Yago. Ett tecken på att problemet kanske finns högre upp i ledningen?

Iriney: Jag tillhör inte Celta

På tal om goda relationer mellan spelare och ledare så har Iriney gått till media och sagt att han är klubblös. Dispyten mellan klubben och Iriney började under sommaren när brassens kontrakt gick ut.  Enligt Celta hade spelaren en klausul i kontraktet som sa att klubben kunde automatiskt förlänga kontraktet i ytterliggare tre år om dem så ville. Celta utnyttjade detta vilket Iriney inte gillade och nu påstår mittfältaren att han inte längre tillhör klibben.

En domstol kommer att besluta huruvida Iriney har rätt eller inte.

Debut för Oubiña

i helgen fick Borja Oubiña sina första minuter i Premier League när hans Birmingham City vann med 1-0 mot Bolton. 25-åringen blev inbytt med fyra minuter kvar och även om den här skribenten inte såg en enda sekund av matchen så kan jag säga att inhoppet troligtvis var matchens höjdpunkt.

Valencia stjäl talang och en annan till U-17 landslaget

Celta har i tysthet förlorat en av klubbens största talanger och en framtida a-lagsspelare. Aitor Aspas (släkt med Jonathan och Iago) skrev nyligen på ett kontrakt med Valencia. Och man börjar förstå vad fladdermusen i Valencias klubbsymbol representerar.

Det finns också goda nyheterna angående juniorerna. Gabriel Misa har blivit uttagen till Spaniens U-17 landslag. 16-åringen ansluter till landslagstruppen under måndagen.
källa: celestes.org