Celestes fick känna på att vinna i årets Segunda efter att matchen mot Poli Ejido slutat med en 0-1 vinst. Man kan säga att matchen fick sin skepnad efter endast fyra minuter då hemmalagets Juan Díaz fick rött kort direkt. Díaz dobbar kraschade in i en Celta spelares vrist endast en meter ifrån domaren och utvisningen såg till att hemmalaget bytte ut en anfallare för att täcka upp på mittfältet. Poli Ejido var därför nästan helt uddlösa framåt men kunde ändå stå upp bra matchen igenom.

Celta skapade dem bästa chanserna och än en gång får jag säga att kantspelet var det bästa för dagen. Quincy och Antonio Núñez drog igång flera anfall på kanterna och med bättre avslut hade slutsiffrorna varit större. En vinst kunde tas efter en delikatess signerat Anfield legenden Antonio Núñez.

Startelvan:

Pinto

Agus
Peña
Rubén
Vara

Vitolo
Jonathan Vila

Quincy
Jorge
Núñez

Okkas
 

***

Matchen

Det mest signifikativa som hände i inledningen var ju utvisningen på Díaz. Hemmalaget förlorade spets i anfallen men på övriga planen var dem jämlika med besökarna. Statistiken av bollinnehavet visade inga siffror av ett dominerande lag och ett underlägset lag. Det var dock Celta som kom till mest avslut och till dem bästa avsluten. Vitolo var ett stort skäl till att Celta kunde bryta många passningar och därefter starta kontringar. Racing lånet var klart bättre än Jonathan Vila som borde matchas in i laget, inte starta som i dagens match. Speciellt inte när den mer rutinerade Mario Suárez finns på bänken.

Kontringsspelet förra året resulterade i många fina mål och med en spelare som Quincy i laget så är jag glad att se Celta föra bollen snabbt inom laget. Hemmalaget hade stora problem med det breda spelet som Celta visade prov av. Quincy var överlägsen sin högerback och hans teknik tillsammans med sin snabbhet kan bli ett viktigt vapen framöver. Det var också han som skapade ett gyllene läge i första halvlek då en långboll togs emot enkelt och 21-åringen kunde snabbt ta ett steg inåt och avsluta. Målvaktens benparad stoppade ett galiciskt ledningsmål, Quincy borde nog ha skjutit mot den närmsta stolpen för att då hade målvakten varit chanslös.

Längst fram hade Stoichkov placerat Ioannis Okkas som är klart bättre på att spela ensam forward än Manchev. Han blev dock senare utbytt och det är lite oroväckande att inga mål har hittills kommit från någon anfallare. Men vad gör det när man har Antonio Núñez? I matchminut 55 fick högeryttern en långboll mot sig (ifrån Vitolo) och nickade förbi högerbacken innan han chippade bollen över Depor lånet Rodri för att sen skjuta in 0-1 med vänsterfoten. GOLAZO som dem säger i Spanien och med 35 minuter kvar att spela såg det väldigt bra ut. Målet går att ses via länken till höger.

Poli Ejido försökte lite mer efter målet och när Celtas backlinjen låg vid mittlinjen ett par minuter efter målet fick jag flashbacks till tidigare matcher. Stoichkov har fortfarande en bit kvar till att bli en taktik-guru. Anfall är bästa försvar säger dem och när Diego Costa kom in var Celta fortfarande väldigt hungriga, ständigt löpande celtistas skapade flera goda chanser. Diego Costa var också nära att utöka ledningen men hans nick träffade stolpen. Och på tal om det fick Núñez öppet mål men hans nick tog också i stolpen efter en kontring. Ett mål där och matchen hade dödats.

Hemmalaget var dock aldrig riktigt farliga under resterande matchtid och Celta kunde ta en viktig bortavinst. Förhoppningsvis börjar klättringen nu.

Nästa match är hemma mot Las Palmas den 23:e. källa: celestes.org