Eibar är det Baskiska lag som överaskat mest i inledningen av den spanska andradivisionen. Nykomlingarna har nu skrapat ihop 7 poäng av 12 möjliga.

Dagens seger hemma mot Gimnástic var imponerande. 2-0 slutade matchen och laget har nu två raka segrar mot två nedflyttade La Liga lag. Senast var det Hristo´s pojkar i Celta som fick stryk. På hemmaplan dessutom.

I nästa omgång väntar serieledande Malaga på bortaplan. Sollaget har full pott efter fyra omgångar och det troliga är att laget från den regntunga dalen mellan Bilbao och San Sebastian endast kommer hem med lite bättre solbränna.

Eibars matcher i Segundan:
R. Ferrol - Eibar 1-1
Eibar - R. Sociedad 0-1
Celta - Eibar 0-1
Eibar - Nástic 2-0
Malaga - Eibar

Enda förlusten för Eibar är mot det tredje laget som blev nedflyttat från La Liga i våras. Derbyt mellan farmarklubben Eibar och storlaget Erreala var höstens stora händelse för Baskisk fotboll i den andra divisionen. Den lilla arenan i Eibar var knökfull trots att biljettpriserna var skyhöga. Farmarklubben pressade moderklubben men föll med matchens enda mål. Real Sociedads premiärseger i Segundan var därmed ett faktum.

På hemmaplan går det dock troll i spelet för Real Socidead. Noll poäng på Anoeta. Två hemmaförluster så här långt och inte ett enda gjort mål.

I helgen var det dock bortamatch och då slutade det inte bara med en bättre solbränna utan även med ytterligare en tre poängare. 

Real Sociedads matcher:
R. Sociedad - Castellón 0-2
Eibar - R. Sociedad 0-1
R. Sociedad - Poli Ejido 0-1
Las Palmas - R.Sociedad 2-3
R. Sociedad - Elche

Om Real Sociedad har det oväntat tungt så har krisklubben Alavés det som väntat tungt. I helgen kom dock första poängen för säsongen när man lyckades spela oavgjort 1-1 hemma mot Cádiz. Det var inte bara den första poängen, det var även det första målet som laget gjorde när Aganzo smällde in ledningsmålet i den 63e minuten.

Laget från Vittoria som spelade UEFA-cup final mot Liverpool i början av 2000-talet är nu på ruinens brant och det är få som tror att laget kan rädda kontraktet i Segundan.

Kanske, men bara kanske, kan säsongens första tre-poängare komma i mötet med det nya Segunda laget Granada 74 nästa helg.

Aláves matcher:
Gimnástic - Alavés 2-0 
Alavés - Málaga 0-1 
Sevilla At - Alavés 1-0 
Alavés - Cádiz 1-1 
Granada74 - Alavés

Den Basksiska tabellen:
Eibar     7p
Erreala 6p
Aláves  1p

Den Baskiska skytteligan:
Del Olmo (Eibar) 2 mål

Fortsättning följer i Segundan.