Säsongen har inte börjat på bästa sätt, EN poäng på dem tre första matcherna. I den senaste matchen blev det en snöplig 0-1 förlust på Balaidos. Eibar var det som stal poängen men Celta gjorde faktiskt säsongens bästa insats. Ju längre vi kommer in på säsongen verkar det som om Celta börjar hitta rätt, fast tyvärr var det dåligt försvarsspel som såg till att baskerna vann. Juan Manuel Peña har, i mina ögon, varit Celtas sämsta spelare hittills och jag tycker att det är en mindre skandal att Lequi och Contreras har sammanlagt fått noll minuter. Stoichkovs envishet är skälet till att den 34-årige bolivianen får starta match efter match.

Resultaten har uteblivit men president Mouriño sa i veckan att ”det är omöjligt att tala om att byta tränare efter tre omgångar”. Vi får se hur det blir efter omgång fyra. Motståndarna Poli Ejido ska inte underskattas, i senaste veckan reste dem till Anoeta och plockade alla poängen mot ett chockat Real Sociedad.

Och ska man möta Celta Vigo någon gång under säsongen så är det just nu. Celta saknar flera spelare inför bortamatchen. Canobbio är skadad i ytterliggare en vecka eller två, dessutom skadades Roberto Lago en dag innan resan till El Ejido. Det är också ännu inte klart ifall Roberto Souza spelar då han också skadades under fredagen. Mario Suárez blir i så fall ersättare, hans Atlético kamrat Diego Costa kan möjligtvis ersätta Canobbio. Julien Vara kommer att starta istället för George Lucas så det kan betyda att vi får se alla tre Madrid lånen på planen.

I Galicien ryktas det om att Okkas får spela från start, cyprioten är den enda spelaren i truppen som har ännu inte gjort debut men kan få göra det idag. Om Diego Costa tar plats på mittfältet så ökar Okkas chanser att få spela, vi ska dock inte glömma Manchev som är helt frisk.

Startelvan kan se ut så här:

Pinto

Vara
Peña
Rubén
Zanev

Vitolo
Mario Suárez

Núñez
Diego Costa
Quincy

Okkas


Det ska dock sägas att Manchev och Jorge har väldigt goda chanser att komma med i startelvan.

Säsongen har sänkt ens förhoppningar sen omgång ett men vi får hoppas att laget kan resa sig upp ur den här svackan. En vinst idag och Celta är åtta poäng efter ettan Málaga, som ni ser är det en bit upp och visst fan kan Celta klara detta! Tre sköna poäng skulle sitta fint och det är inte fel att begära?

Tips: 0-1 (Okkas i 90:e minuten) 
källa: marca.com