Nog för att Barcelona är ett bra fotbollslag men idag hade de aldrig vunnit utan hjälp från domaren och hans linjelärkor.

Athletic gör en bra match med tanke på förutsättningarna. Bäst i laget den blott 19-årige Susaeta. Caparrós visar bra känsla i laguttagningen där. Något sämre känsla i uttagningen av Koi som inte hade någon lyckad kväll. 

Tycker även att Javí håller ihop spelet grymt bra på mittfältet!

Matchen:

1-0 till Barcelona var faktiskt ett helt regelrätt mål. En frispark i krysset, bland de snyggare jag sett faktiskt, från Ronaldinho.

2-0 kommer på en totalt feldömd straff där det möjligtvis skulle ha varit frispark för Lejonen. 

Halvtid. 

I andra halvlek sänker Barcelona tempot och försvarar sin ledning. Det vet alla att det är inte Barcelonas starka sida. Athletic arbetar sig in i matchen och är faktiskt de lag som skapar mest framåt. Men det skall i sanningens namn sägas att det inte skapades mycket.

2-1 kommer efter en frispark där Valdes boxar bollen på Susaetas fötter. Han bresidar kallt in bollen. 

Mitt i jublet skjuter Barcelonas Tuure i Ribban. Trodde alla, men inte linjemannen som viftade som en besatt. Självklart 3-1 till Domarna.. förlåt Barcelona.

Att sedan domaren tappar händelserna helt och visar ett billigt kompensationskort till Marquez och därför får honom utvisad förvånar ingen. Strax därefter visas Koi rött kort direkt. Han lär inte döma allt för många fler matcher den här säsongen.

Det är inte kul när man blir bortdömd. Jag blir alltid lika arg men det är trots allt en del av spelet. Jag kommer ihåg en gammal match borta mot Real Madrid. Då gjorde vi ett liknande mål som idag med två stora skillnader. Bollen var långt inne och skottet var från halva plan. Men vi är inte Real eller Barcelona. Vi får inte sådana domslut med oss. Punkt.

Oj, jag kom på en situation till. Fast det var ju förra säsongen vi mötte Barcelona. Den utvisningen mår jag fortfarande dåligt av. 

Det måste vara skönt att heja på Barcelona.

Det positiva från matchen är Susaeta i synnerhet men även den inbytta Velez tycker jag var bra. Dessutom tycker jag att det är mycket mer rörelse i spelet den här säsongen än förra. Man håller bollen bättre inom laget precis som Caparrós har sagt att han vill. Jag gillade det lilla jag såg av vårt eget spel.

Jag hoppas att laget tar med sig den agrisivitet de visade upp i andra halvlek. Kanske vore det bra om Caparrós lugnade sina killar lite dock. Ett rött i varje omgång blir inte lätt att klara för en av ligans tunnaste trupper.

Målen:
1-0 Ronaldinho (8')
2-0 Ronaldinho (straff) (34') 
2-1 Susaeta (71')
3-1 Linjelärkan (72') 

Utvisningar:
Athletic: Koi rött direkt
Barcelona: Marquez två gula

Varningar:
Athletic: Iraizoz, David L, Susaeta
Barcelona: Deco

Lite statistik:
Bollinnehav 55-45
Skott på mål 5-4
Hörnor 4-4

Ps Om det blev mål i bortamatchen mot Real. Självklart inte.