Förra årets möte med Barcelona slutade med en 3-0 förlust, då målade Amorebieta (självmål förstås), Xavi och Eto'o. Den här gången missar Eto'o matchen, men Barca har inga problem att ersätta målspottaren.

Andra omgången av La Liga och vi tar oss an ett Barcelona som med största sannolikhet väljer att ställa upp med en anfallstrio på Messi, Ronaldinho, Henry och vi saknar Aitor Ocio i backlinjen. Som bekant blev Aitor avstängd efter två gula kort senast mot Osasuna. Det sista gula kortet fick han då han delat ut en "käftsmäll" på en av Osasunaspelarna. I den matchen lyckades vi hålla våran nolla intakt, både bakåt och framåt. 

De sista veckorna i transferfönstret har varit hektiska för Athletic, då vi försökt att värva tillbaka Del Horno från Valencia och Ezquerro från just Barcelona. Del Horno-lånet gick i lås och han anknöt sig till sina gamla polare i lejonlägret. Och ända in i det sista så har förväntningarna varit höga på att även Ezquerro skulle komma tillbaka, men Ezquerro affären föll och han verkar inte ansluta de rödvita lägret.

Så till söndagens match, så har Caparros inte tagit ut Etxeberria, Prieto samt nyförvärvet Del Horno, som Caparros valt att utlämna då han inte är 100%. Sedan tidigare vet vi att Ocio är avstängd, Gurpegi med och Fran Yeste är skadad. Med i truppen är däremot två canteranos, Markel Susaeta och Ion Vélez. De kommer med då de finns så många frågetecken, med det är inga dåliga fyllningar. De båda ligger nära A-truppen och kommer till Camp Nou, som de själva säger, utan respekt för någon.

Vår nya mister Joaquín Caparros har kallat följande trupp:
Aduriz, Amorebieta, Aranzubia, Cuellar, David López, Expósito, Iraola, Gabilondo, Muñoz, Javi Martinez, Iraizoz, Koikili, Llorente, Murillo, Ustaritz, Susaeta, Tiko och Vélez.

Trolig startelva: 
Iraizoz i mål, med en backlinje från med Iraola, Ustaritz, Amorebieta och Koikili.
Defensiv mittfältare Murillo och framför sig kommer han att ha Cuellar, Tiko, J.Martinez och D.López. Och längst fram kommer vi att få förlita oss på Aritz Aduriz. 


Söndag 2/9 19:00 Camp Nou, TV?
Källor: marca.com / athletic-club.net / aupaathletic.com