Första omgången är avklarad och Athletic sållas till skaran av lag som bevisar den uråldriga tesen om att en bra försäsong inte betyder ett enda dugg när ligaspelet drar igång. Mållöst på hemmaplan mot Osasuna låter inte bra och än värre är skada på Joseba Etxeberria och en, enligt rapporterna, oerhört onödig utvisning på Aitor Ocio. Det klagades med all rätt på diverse spanska klantarsel som inte kunde komma överrens om tv-rättigheter, men med facit i hand känns det som att det nog var lika bra att man inte fick se matchen. Skulle rättighetsbråket lösas till nästa omgång bör man få en ny chans att se lejonen på burken med tanke på motståndet.

På tal om Barcelona, den fruktade offensiv katalanerna samlat ihop lyckades producera imponerande noll mål mot världsstjärnorna i Spaniens onödigaste klubb Racing Santander. Islossning mot Athletic Club är dessvärre en riktig lågoddsare om ni frågar mig.

För inte så länge sedan var Asier Del Horno aktuell för en utlåning från Valencia till Roma. Men de senaste medieskvallret i Euskadi pekar på att det kanske blir en lycklig återförening mellan Asier och Fran Yeste i Athletic. Bilbaos barägare håller tummarna för att övergången blir verklighet? I samma veva nämns Santi Ezkerro som tänkbart nyförvärv och ok, gör han 17 mål innan jul kan han kanske få vara förlåten.

Med risken att vända vänner till ovänner på den trevliga Deportivoredaktionen här på SvenskaFans måste jag ändå undra vad i hela friden galicierna höll på med i premiären. Förlust med 0-3 mot nykomlingarna Almería. På hemmaplan! Men jag tror inte att detta är sista skalpen Almería tar i årets ligaspel, underskattning straffar sig.

Ett annat blåvitrandigt lag som gjort sina fans besvikna är de baskiska småbrorsorna från Donostia. Real Sociedad visade vägen direkt och förlorade hemma mot Castellón med 0-2. Vägen tillbaka till finrummet blir lång för Erreala.

Men det som lägger sig som en mörk dimma över allt annat är givetvis det som hänt Sevillas Antonio Puerta. Tankarna går till Puertas anhöriga.


Dags att få bort 0-0 mot Osasuna ur skallen och istället se fram emot nästa omgång när vi tar tre oväntade poäng på Camp Nou!


Veckans
+ Murcia, Almería och Valladolid - tre nykomlingar som alla vann sina premiärmatcher. Skoj!
- När man haft hur lång tid som helst på sig att fixa tv-rättigheter är det ändå inte löst när ligan startar. Låter som en lite för lång siesta.