Premiärmatchen är avklarad men vi hade mer frågor än svar efter säsongens första 90 minuter. Startelvan var olik den galicisk media uppgav, Ángel fick starta på bänken och istället fick 22-åriga mittbacken Richi göra debut som högerback. Ett val som troligtvis kostade segern, mer om det sen. I mitten fick vi dock se Oubiña tillsammans med Roberto Souza.

Hela startelvan såg ut så här:

Pinto

Richi
Rubén
Peña
Zanev

Oubiña
Roberto Souza

Núñez
Canobbio
Roberto Lago

Javi Guerrero


Samma gamla 4-2-3-1 system men med en hel del nya spelare. Samtliga i backlinjen gjorde ligadebut idag och detsamma gällde Roberto Souza samt Roberto Lago som efter 90 minuter var Celtas bästa spelare. Pinto stod i målet trots rapporter om skada men i övrigt var det inga fler överraskningar i startelvan.

Matchen

På ett regnigt Balaidos tog Celta emot Córdoba som bland annat hade Javi Moreno på topp. Morenos löpningar var ett orosmoment för backlinjen men i första halvlek hade bortalaget ändå inga farliga chanser, deras första avslut kom till exempel i matchminut 30. Celta var dock inte på något sätt bättre och första halvlek bestod av två lag som testade sig fram. Kantigt spel är ett bra sätt att beskriva spelet men två individer såg ändå till att Celta var närmast mål. På varsin kant kunde Roberto Lago och Antonio Núñez skära igenom försvarslinje men oftast förgäves då medspelare inte var med. Den f.d Real Madrid spelaren hade en farlig nick i slutet av halvleken som var höjdpunkten i en annars trist halvlek.

Med inga byten under pausen fortsatte spelet som den slutade men matchen öppnades upp ju längre tid det gick. Det kom dock inga mål så tre Celta byten gjordes mellan minut 55-74.

Oubiña ut, Manchev in (55)
Javi Guerrero ut, Jorge Larena in (64)
Núñez ut, Dani Abalo (76)

Manchev fick alltså göra debut efter en medioker insats från Javi Guerrero. Tempot höjdes en aning med dem friska benen som kom in och fler chanser skapades. Roberto Lago hade ett mäktigt 25 meters skott som hamnade på fel sida av stolpen, motståndarnas Cristian Alvarez var också nära mål med ett långskott i matchminut 70 men Pinto gjorde en fin enhandsräddning. Det skulle dock ta 85 minuter innan matchens första mål kom, Canobbio kom fri med målvakten efter en misslyckad offside fälla och kunde placera in årets första mål på Balaidos.

Tyvärr replikerade bortalaget ganska snabbt med ett nick mål ifrån Arthuro. En Córdoba spelare sprang sig fri efter ett inkast på Celtas högerkant nere vid kortlinjen och slog ett inlägg till Arthuro som hade inga problem med att göra 1-1. Miss från högerförsvaret (Richi) och därmed var dagen förstörd för att matchen slutade oavgjort.

Tre svar efter matchen

I inför rapporten ställdes tre frågor som nu ska besvaras.

Hur kommer nyförvärven att spela i deras första riktiga Celta-match?

Rubén var stark i närkamperna och han ser ut att bli backlinjens klippa.
Manchev hade svårt att uträtta något. Baiano har lämnat och det är kanske dags att spela med två forwards numera?
Zanev gjorde en ok insats, inget mer.
Peña var inte lika stabil som Rubén, kom bort sig i några situationer.

Hur kommer B-lagets bästa att spela? Får dem ens chansen?

Richi, Dani Abalo och Roberto Lago fick chansen. Richi gjorde som sagt en dålig match fast till hans försvar så var det inte på hans riktiga position. Dani Abalo var helt ok i dem 15 minuterna han fick. Roberto Lago överraskade medspelare och tränare under försäsongen och var tillsammans med Roberto Souza försäsongens bästa spelare. Nu fick han både starta och spela hela matchen, en hel match där han dessutom var bäst. Nämnde jag att han egentligen är vänsterback?

Får vi se en Canobbio i bra form?

Inte i den här matchen, tyvärr. Visst han gjorde mål men i andra halvleken var han mest osynlig. 

***

Nästa match är på söndag mot Castellón. Nästa vecka får vi se den riktiga Celta för att matchen spelas två dagar efter stängningen av transferfönstret och då ska truppen vara spikad. Är den det just nu? Pfff, knappast! Så håll ögonen öppna till dess. källa: celestes.org