Försnacket handlade mest om rättigheter. Matchen var dock inget vi missade. Det enda positiva som vi tar med oss är att nollan är intakt. Försvarsspelet verkar fungera bra. Tyvärr var det en bitter eftersmak då Exteberria blev skadad och Aitor Ocio utvisad. De är två av våra absoluta nyckelspelare. En bättre start på La Liga hade man verkligen önskat sig.

Ett lag som försöker hålla bollen och spela med en tät defensiv har svårt att föra matcher. Caparrós spelsystem bygger mycket på att äga bollen och att inte gå bort sig. Risken är såklart att anfallsspelet blir lidande. I andra halvlek var det precis det som hände.

I den första halvleken skapade Athletic mer än Osasuna men det var mest halvchanser de 35.000 i publiken bjöds på. En skada tvingade Exteberria av planen efter 40 minuters spel. Där minskade Athletics chanser rejält. 

I andra halvlek var anfallsspelet allt annat än bra och förutom en bra chans i slutet av halvleken kändes det som om det var Osasuna som låg närmast ett segermål.

Ett intressant byte i andra halvlek där Vélez fick spela en dryg halvtimme istället för Llorente. Ingen tvekan om att Caparrós gillar att ge sina nya spelare chansen.

En bedrövlig andra halvlek avslutades med att den viktigaste spelaren i Caparrós defensiva systemspel, Aitor Ocio, blev utvisad. Ett andra gula kort i 94:e minuten speglar frustrationen på San Mamés ganska bra. Nu missar Ocio troligen bortamatchen mot Barcelona nästa helg. En match där Ocio och Exteberria känns extra viktiga.  

Publiken visslade faktiskt ganska friskt i slutet av matchen och man kan förstå deras frustration. Det var inte den här fortsättningen på ”det nya projektet” som alla hoppades på efter den fina försäsongen.

Varningar
Athletic: Ocio, Javí Martinez, Tiko, Koi
Osasuna: Pandiani, Flaño

Lite statistik
Bollinnehav 49-51
Skott mot mål 16-10
Skott på mål 6-7
Hörnor 6-4
Inlägg mot straffområdet 31-16 

Ingen klockren inledning på den Baskiska fotbollssäsongen. 3 poäng på 5 lag i 4 matcher:
Athletic-Osasuna 0-0
Real Sociedad-Castellon 0-2 (Katastrofal inledning av Ereala!)
Racing Ferrol-Eibar 1-1
Gimnastic-Alaves 2-0

Källor: marca.com/athletic-club.net