UPPDATERING:

Trupperna till matchen är klara.

Athletic:
Aduriz, Amorebieta, Aranzubia, Cuéllar, David López, Expósito, Etxeberria, Gabilondo, Iñaki Muñoz, Javi Martínez, Iraizoz, Koikili, Llorente, Murillo, Ocio, Susaeta, Tiko & Vélez. 
Avstängd: Iraola.
Jätteavstängd: Gurpegi.
Skadade: Prieto, Yeste.
Utanför truppen: Zubiaurre, Casas, Ustaritz, Orbaiz, Garmendia, Dañobeitia

Osasuna:
Elía, Ricardo, Izquierdo, Miguel Flaño, Cruchaga, Josetxo, Javier Flaño, Corrales, Puñal, Delporte, Font, Erice, Juanfran, Azpilicueta, Margairaz, Sola, Portillo & Pandiani. 
Skadade: Hugo Viana, Nekouman, Natxo Monreal.
Utanför truppen: Igotz Garde, Carlos Vela, Dady.

Susaeta och Vélez har fått tröjnummer 27 och 28 idag och är alltså med i den första truppen. Caparrós anser inte att Orbaiz är helt matchtränad och lämnar honom utanför truppen. Det intressenta är att det är Tiko som kommer att starta på mittfältet. Det troliga är att Caparrós försöker utnyttja Osasunas skadebekymmer och spelar därför med en offensivare spelare tillsammans med Javí Martinez. Den förre Osasuna spelaren Muñoz får därför börja på bänken. Han blir därmed en utmärkt ersättare i andra halvlek om Athletic vill försvara en ledning.

Störst sintresse just nu är dock striden mellan de två bolag som har rättigheterna till La Liga. Mediapro (La Sexta) and Sogecable (Canal+,PPV) tvistar om något och tyvärr är det Mediapros matcher som inte visas just nu. Självklart är det Mediapro som har rättigheterna till Athletics hemmamatcher. Ikväll ställdes just Madridderbyt in.

Vi kan inte annat än hoppas att det löser sig tills imorgon. Tveksamt om ni frågar mig.

ARTIKELN FRÅN I TORSDAGS:

Efter veckor av spekulationer så är det äntligen dags för premiär. Återigen drar La Liga igång på San Mamés med ett Baskiskt derby. Osasuna står för motståndet nu när Real Sociedad får premiärspela i Segundan istället.

För Athletic har det varit en omtumlande sommar. Det började med den stenhårda striden om platsen i La Liga. När väl den platsen var säkrad var det i maktens korridorer som det spelades tufft. Först fick mannen som räddade oss kvar, tränaren Mané, sparken. Det följande presidentvalet blev en rysare som mer eller mindre avgjordes av ca 1000 blanka röster. Strax efter valet var värvarkarusellen igång. Ny tränare, nya spelare och fortfarande faktiskt spekulationer om ett par spelare.

Den nya tränaren, Joaquín Caparrós, har fått bästa tänkbara start. Nio segrar och en oavgjord i träningsmatcherna. Dessutom med endast ett insläppt mål. Den förre Deportivo och Sevilla tränaren bygger sitt spel på en välorganiserad defensiv och ett vårdat passningsspel.

- Bollinnehav, bollinnehav och mer bollinnehav. Säger tränaren inför premiären på presskonfereensen efter en av de sista träningarna på Lezama. 

Nu återstår att se om den stabila defensiven fungerar även i La Liga. Det är fortfarande inte klart vem som spelar brevid Aitor Ocio i mittförsvaret. Troligen är det Amorebieta på söndag. Dessutom saknar vi Iraola som är avstängd. Jag tror att det blir Expósito som tar högerbacken. Försäsongens största sensation är utan tvekan vänsterbacken, Koikili Lertxundi Del Campo. Eller kort och gott, Koi. Nyförvärvet från lokala laget, Sestao River har övertygat tränaren på bara två matcher. 

- För mig är det en dröm att vara här och en stor möjlighet! Säger Koi inför premiären.

Att premiären spelas mot Osasuna är intressant. Inför förra säsongen värvades Javí Martinez från just Osasuna. Superlöftet som fyller 19 år om en vecka spelade 35 matcher för Athletic förra säsongen. I år skall Javí börja dominera på allvar!

Inför denna säsong har Athletic värvat ytterligare två spelare från Osasuna. Jag tror att båda två är med från start på söndag. David López har varit förstavalet till vänster på mittfältet hela försäsongen och han lär starta. Det är dessutom troligt att mittfältaren Iñaki Muñoz får spela brevid Javí Martinez på det centrala mittfältet. Tre av fyra mittfältare från Osasuna således. Hade vi värvat alla tre redan inför förra säsongen så hade vi vunnit hemma mot Osasuna med 2-1 istället för att förlora med 0-3. Målskyttar för Osasuna den gången, Muñoz, López och Izquierdo.

Osasuna har tappat mycket spelare inför denna säsong och jag tror att de kan få problem. De har försökt att kompensera genom att värva ett par vassa anfallare. Pandiani och Portillo är två bra anfallare men frågan är om det räcker? Jag tror inte det.

De som lämnat Osasuna är: 
-Raúl García (Atlético Madrid -12m euro)
-David López (Athletic Club -6m euro)
-Pierre Achille Webó (bosman, Mallorca)
-Valmiro López 'Valdo' (bosman, Espanyol)
-Iñaki Muñoz (bosman, Athletic Club)
-Savo Milosevic (bosman)
-Bernardo Romeo (bosman, San Lorenzo)
-Mikel Arruabarrena (bosman, Tenerife)
-Roberto Soldado (Real Madrid, loan finish)
-Juanlu (Real Betis, återvänder efter lån)
-Fran Moreno (Albacete, lån)
-Nicolás Medina (Eibar, lån)

Nya spelare I Osasuna:
-Xabier Margairaz (Zurich)
-Javier García Portillo (Real Madrid)
-Nicolás Medina (Universidad de Chile)
-Walter Pandiani (Espanyol)
-Eduardo Fernandes 'Dady' (Os Belenenses)
-Hugo Viana (lånad av Valencia)
-Carlos Vela (lånad av Arsenal)

Matchen sänds på TV-Sport, ursäkta SortExpressen heter det en vecka till. Start 19:00!

La Liga är snart igång!

Aupa Athletic

Källor: marca.com/xtratime.org/athleti-club.net/canalathletic.com