Klubben har ikväll bekräftat att Nené lämnar för franska Ligue 1 klubben As Monaco. Efter en segdragen historia har klubbarna nu kommit överens i förhandlingarna men några belopp har inte offentliggjorts. I tidningarna har beloppet ”sju miljoner euro” kommit upp mer än en gång och nu när brassen äntligen blivit spansk medborgare så är det inte helt otroligt att den summan är korrekt.

I morgon åker Nené till skatteparadiset för den obligatoriska medicinska undersökning och ifall inget konstigt händer skriver 25-åringen på för AS Monaco.

Det blev bara ett år och en katastrofal 18:e plats men Nené har inget att skämmas över för sin tid i celestes.

Lycka till i Frankrike, Anderson Luiz de Carvalho!

Blixt från klar himmel: Vitolo lånas in

Värvningskarusellen fortsätter i Vigo. Under dagen har det också blivit klart att Racing Santanders mittfältare Vitolo skrivit på ett lånekontrakt med Celta. 23-åringen spelade 33 matcher för Racing den senaste gången men fick under sommaren, precis som Rubén, veta att han var icke önskvärd i klubben.

Víctor Javier Añino Bermúdez, som han egentligen heter, har tidigare kopplats ihop med Atlético Madrid men går alltså nu till Celta. Ett säsongslångt kontrakt är det som gäller men till skillnad mot Mario Suárez lånekontrakt så har Celta lyckats få in en köpoption. Ingen tidning, tv-kanal eller hemsida har nämnt Vitolo och Celta i samma mening tills ikväll då celtavigo.net offentliggjort affären. 

Källa: celtavigo.net