Matchen som skulle vara det stora testet på Athletics försäsong blev tyvärr förstörd av övertända Italienska spelare. Två utvisningar i slutet av första halvlek decimerade de lila till 9 man och värdet av matchen till 100%

Säga vad man vill om träningsmatcher men jag har alltid tyckt att tränarna skall få bestämma hur många spelare som skall få finnas på plan även om något lag drabbas av utvisning. Försäsongens stora test blev nu ytterligare en match mot svagt motstånd.

Däremot fick vi återigen se Athletic utnyttja spelövertaget och producera ytterligare 3 mål. Inte heller Fiorentina lyckades slå hål på Lejonens försvar och märkligt nog är det bara en Baskisk spelare, Bolo i Numancia, som har lyckats göra mål på Athletic under försäsongen.

Jag hade ganska fel i mina spekulationer inför matchen. De två frågorna var det inget fel på men svaren blev inte vad jag trodde.

I backlinjen blev det överaskande Koikili som tog vänsterbacksplatsen. Vem är spelaren som inte ens finns med i truppen på Athletics officiella hemsida. Koikili Lertxundi Del Campo är ingen ung spelare. Med sina 27 år har han mognat långsamt i lokala lag i trakterna av Bilbao. De senaste åren har han spelat i Saesto River och dessförinnan i Gernika och faktiskt också ett par säsonger i Osasunas B-lag. Det är mycket Osasuna tuch på Athletic i år. Spelaren med smeknamnet Koi lär bli den som startar som vänsterback i premiären.

På mittfältet blev det inte Orbaiz comeback. Snarare en rejäl överaskning då det blev nyförvärvet Iñaki Muñoz Oroz som spelade hela matchen brevid Javí Martinez på innermittfältet. Den 29 åriga mittfältaren som värvades från Osasuna (såklart) inför denna säsong måste, likt Koi, imponerat på Joaquín Caparrós i matchen mot Gimnàstic i torsdags. Han har spelat ganska sparsamt tidigare och dessutom på högerkanten i de tidigare matcherna.

Laget:

                                 Iraizoz, 
        Iraola, Aitor Ocio, Amorebieta, Koikili, 
Etxeberria, Javi Martínez, Muñoz, David López,                          
                          Aduriz & Llorente. 

Målen:
1-0 (39') Aduriz, på straff
2-0 (51') F.Llorente 
3-0 (83') Gabilondo

Byten:
46 min Expósito in, Iraola ut
52 min Vélez in, llorente ut
55 min Susaeta in, Exteberria ut
55 min Cuéllar in, Aduriz
66 min Gabilondo in, Ocio ut
73 min Orbaiz in, López ut

1-0 kom på straff efter det att Aduriz blivit fälld. Dessförinnan hade Athletic ett par riktigt bra chanser att göra 1-0.

2-0 gjorde Llorente med huvudet efter ett snyggt inlägg från Exteberria.

3-0 var det Gabilondo som nickade in efter ett inlägg från Expósito.

Jag har lagt upp ett sammandrag som länk på forumet. 

Matchen som skulle ge alla svar lämnar mig faktiskt ännu osäkrare på hur startelvan kommer att se ut i premiären. Jag känner inte till Caparrós så bra för att veta om det var en dimridå han la ut men några av startspelarna var väldigt överaskande och ett par av de byten som skedde i andra halvlek lär nog förvirra en del.

Försäsongens facit är dock imponerande och det kan ingen ta ifrån oss.

10 matcher
  9 segrar
  1 oavgjord
  0 förluster
35-1 i målskillnad

Nu är det en vecka av spekulationer kvar till helgen vi väntat på i över två långa månader! 

Källor: athletic-club.net/canalathletic.com/marca.com