Den tuffaste träningsmatchen avslutar årets försäsong. En uppladdning som varit bättre än på många år resultatmässigt och där tränaren Joaquín Caparrós ser ut att ha fått bra ordning på Athletic sedan han kom till klubben för drygt en månad sedan.

Caparrós som har bytt det gamla 4-2-3-1 spelet mot ett rakt 4-4-2 spel har prioriterat det defensiva spelet. Det har visat sig i resultaten och så här långt har Athletic endast släppt in ett mål på nio matcher. Det skall i ärlighetens namn sägas att motståndet inte har varit av högsta klass i träningsmatcherna och det blir intressant att se hur Lejonen klarar sig ikväll mot Viola!

Joaquín Caparrós har tagit ut följande trupp till kvällens match:

Aduriz, Amorebieta, Prieto, Vélez, Aranzubia, Etxeberria, Orbaiz, Koikili, Expósito, David López, Cuéllar, Gabilondo, Muñoz, Susaeta, Iraola, Ocio, Javi Martínez, Iraizoz & Llorente. 

Frågorna som återstår i uppställningen är som jag ser det två.

1. Hur formerar han backlinjen? Iraola som högerback och Ocio som mittback är klara men vem spelar mittback brevid Ocio? Där är alternativen ganska många och bra. Prieeto, Amorebieta och Expósito är alla tänkbara alternativ. Även Ustariz är ett bra alternativ men han är inte med i kväll.

Den största frågan är dock vänsterbacken. Många spelare har alternerat där och fortfarande spekuleras det i Asier Del Horno. Mycket förvånande har Koikili tagit en plats i kvällens trupp. Casas är borta ur densamma. Gabilondo, Expósito eller Koikili är tänkbara på vänsterbacken.

2. Den andra frågan är om Orbaiz verkligen är hel? Han tvingades utgå i matchen mot Numancia men jag tror att Caparrós provar Orbaiz från start. Planen är troligen att spela honom hela matchen för att se om han håller. Möjlig ersättare är Murillo som spelat på mittfältets centrala del i de flesta matcherna.

Trolig startelva:

                           Iraizoz;
         Iraola, Ocio, Prieto, Expósito;
Exteberria, Orbaiz, Javí Martinez, López;
                  Llorente, Aduriz.

Läs även Fiorentinas inför artikel!

Matchen startar 22:00 och sänds på ETB1

Källa: athletic-club.net