Joaquín Caparrós har tagit ut följande trupp inför matchen mot Gimnàstic: 

Aranzubia, Raúl, Ustaritz, Casas, Dañobeitia, Gabilondo, Garmendia, Tiko, Murillo, Prieto, Zubiaurre, Muñoz, Cuéllar, Vélez, Néstor Susaeta, Koikili samt Líbano.

Enbart reserver, kanske med undantag av Murillo som eventuellt kan komma att spela jämte Javí Martinez på mitfältet. Orbaiz som startade matchen mot Numancia klev av redan i paus men förmodligen enbart som en säkerhetsåtgärd och jag tror att han spelar hela matchen mot Fiorentina.

Gimnàstic som tappat fler tongivande spelare efter den ettåriga sejouren i högsta ligan. Framför allt lär de sakna målkungen Portillo som nu gör succé i det andra Baskiska laget i högsta ligan, Osasuna. 

Det skall bli mycket intressant att se vad, det säkert mycket hungriga, andralaget kan prestera. Det finns fler spelare som har mycket att bevisa! 

Vem skall spela mittback brevid Aitor Ocio? Prieto och Ustaritz kommer att ge gärnet för att försöka övertyga tränaren imorgon.

Vem skall spela vänsterback? I matchen mot Numancia prövade Caparrós hela fyra ytterbackar. Casas, Zubiaurre och kanske även Gabilondo har här chansen att spela in sig på vänsterbacken.

För några av de nya unga lovande spelarna är matchen viktigare än för andra. Nyanlända  Muñoz, Cuéllar och Vélez kämpar om platser på bänken inför premiären.

Dessutom spetsar Caparrós truppen med de tre uppflyttade spelarna Néstor Susaeta, Koikili samt Líbano. Lillebror Susaeta gjorde succé igår, blir det storebrors tur imorgon?

Trots dessa frågor så är nästan allt fokus på den avslutande träningsmatchen nu på lördag. Det gamla lila storlaget Fiorentina kommer på besök. Där kan vi vänta oss att se den absolut starkaste uppställningen och det blir ett verkligt test inför premiären. Även om det gamla storlaget från Florens inte längre tillhör de bästa Italienska lagen.

Biljettpriserna på lördag är ganska saftiga eller vad sägs om 65 Euro för bästa plats och lägsta pris 30 Euro!? Intresset för det nya Athletic är stort och jag kan tänka mig att det blir lapp på luckan. Klubben behöver varje liten Euro nu med tanke på sommarens ganska saftiga inköpsrunda.

Källa: athletic-club.net