Silly season i Vigo har gått trögt den här sommaren, i genomsnitt har Segunda klubbarna värvat nio spelare - Celta har hämtat in tre. Dessa tre är såklart försvararna Zanev, Peña och Rubén. Men förstärkning har även kommit ifrån andra håll, som till exempel B-lagsspelare och utlånade spelare som vänder hem. Celta åkte ner den senaste säsongen och nedflyttade lag har aldrig en lika bra trupp när sommaren är över. Som alltid är det dem bästa spelarena som lämnar och i Celtas fall hittar vi målkungen Baiano i Murcia nuförtiden. Nästa man att lämna är Nené som blir klar för Monaco vilken dag som helst.

Stoichkov har byggt lite på sitt lag men det är några delar som fortfarande fattas. Och det blir inte lättare ifall fler nyckelspelare lämnar. President Mouriño, sportdirektör Martinez och coach Stoichkov har därför kommit överens om att lördagen den 18:e, en vecka innan säsongstart, är den sista dagen klubben är villiga att sälja en truppmedlem.

”Spelarna måste vara fokuserade på att spela fotboll. Klubben kommer endast att sälja ifall vi får bud värda 100 miljoner.”

Deklarerar Stoichkov som även talade om förstärkningar.

”Jag tror att nyförvärv kommer inom dem närmsta dagarna. Laget behöver spelare som kan vara skillnaden i en match.”

Avslöjade bulgaren som anser att Borja Oubiña och Ángel är sådana spelare. Dessa två har placerats i många klubbar men inga bud har kommit och förhoppningsvis tillhör dem Celta även denna säsong. Överst på köp listan är en etablerad målgörare, en såkallad ”crack” är precis vad som fattas längst fram nu när Baiano flyttat. Klubben har just nu endast två renodlade forwards, Guerrero och Perera.

Deadline är alltså på lördag och tills då hoppas jag att Silly Season endast handlar om cracks som kommer in. 
Källor: lavozdegalicia.es, farodevigo.es, as.com