Det var efter en situation i den 80e minuten som tumultet i Vitesse utbröt. Utan att ha sett hela matchen så är det  svårt att säga exakt vad som låg bakom de svallande känslorna men Vitesse spelarna spelade hårt hela matchen. Domaren hade dessutom ingen av sina bättre dagar. 

Bara några minuter innan matchen avbröts tvingades Athletic byta ut Llorente efter en elak tackling där han skadade vristen. Innan dess hade Llorente blivit slagen i ansiktet utan att domaren reagerat.

När Javí Martines knockades i den 80e minuten rann bägaren över för de hårt ansatta spelarna i Athletic. Ett långt tumult utbröt och den som var argast var Joaquín Caparrós. Tränaren i Athletic sökte upp spelaren, Gill Swerts, som attackerat Javí. Detta gjorde självklart saken värre och det gick till slut så långt att flera Holländska fans sprang in på planen.

Se fler bilder och klipp från bråket. Se länkarna på Athletics forum!

Det är lite oklart om det var domaren, Kevin Blom, som avbröt matchen eller om det var Athletics spelare som helt enkelt flydde därifrån. Fruktansvärt att se Javí Martinez knockad på marken och fullt slagsmål mellan spelarna runt honom. Javí fick hjälpas av planen under tumultet så han har fått en rejäl smäll och troligen en lindrig hjärnskakning.

En katastrofal match med motståndare som helt klart inte hade rätt inställning och framför allt en domare som inte kunde kontrollera matchen. 

Nu till matchen där lejonen mönstrade starkast möjliga lag. Dessutom med en debutant i mål. Matchen slutade med en 1-0 seger för Athletic. Målet nickades in av Llorente i den 15e minuten efter ett inlägg från Exteberria. Ett ganska segt anfallspel där det mesta kretsade kring just Exteberria kompenserades av en stabil defensiv. 

Caparrós spel bygger mycket på en taktisk defensiv vilket känns ganska skönt efter det katastrofala försvarsspelet förra säsongen. Positionsspelet i försvaret var mycket bra. Än så länge har Athletic inte släppt in ett enda mål! Om jag inte missminner mig släppte Athletic in näst mest mål i La Liga förra säsongen.

Återigen en 4-4-2 uppställning vilket mer och mer ser ut som den uppställning som vi kommer att få se till premiären hemma mot Osasuna om två veckor.

Laget:
                           Iraizoz; 
Iraola, Aitor Ocio, Amorebieta, Expósito; 
Etxeberria, Murillo, Javi Martínez,  David López; 
                     Llorente, Aduriz. 

Byten: 
52 min Prieto in Amorebieta ut.
62 min Susaeta in Etxeberria ut. 
71 min Orbaiz in Murillo ut. 
74 min Cuéllar in Llorenteut.

Det vi minns från dagens match är inte resultatet eller vilka som spelade utan den katastrofala avslutningen. En skam för fotbollen.

På tisdag väntar nästa träningsmatch. Borta mot Numancia klockan 20:30.

Källor: marca.com/canalathletic.com/athleti-club.net/xtratime.org