På Racing Santanders hemsida kan man nu läsa att mittbacken Rubén har lämnat för spel i Celta. Förhandlingar har pågått sen en tid tillbaka och med Celta ögon har det varit en del svårigheter på vägen. Racing försökte blanda in Pinto i dealen och innan man visste av det så lockade Besiktas med en 1,6 miljoner euro/år lön. Att 25-åringen till slut hamnade i Vigo lär vara för att Ramon Martinez hade en stor del i affären. Celtas sportdirektör tillhörde Real Madrid under samma period som Rubén.

Detta, och säkert en del andra faktorer, såg till att Rubén valde att skriva på ett fem år långt kontrakt med Celta Vigo. Prissumman sägs ligga runt en miljon euros. Nyförvärvet kommer att presenteras under dagen. Redan nu kan du läsa en kort presentation om spelaren.

Rubén Gonzáles

Han föddes 1982 i Santiago de Compostela, Galicien men hans första klubb var Real Madrid. Rättare sagt så tillhörde han klubbens reservlag och fick aldrig chansen i A-laget. Några mindre lyckosamma säsonger följde där Rubén inte fick spela så mycket i vare sig Real Madrid Castilla eller Borussia Mönchengladbach, där han ett tag var utlånad.

Säsongen 04/05 gick Rubén på lån till Albacete och deltog i 22 matcher när klubben spelade i La Liga men lämnade när lånekontraktet gick ut. Efter ett år till i Madrid såldes han till Racing inför senaste säsongen och väl där tog han en ordinarie plats. Trots deltagande i 34 av 38 seriematcher ville Racing inte veta av honom och satte han på transferlistan. Och idag är hans första dag i den ljusblåa tröjan.

Michu - din framtida favorit spelare?

Lite i skymundan av dem senaste värvningar har Celta B gjort en väldigt stark värvning: Michu från Real Oviedo. Michu är en 21-årig mittfältare med en längd på 192 cm och en fin vänsterfot. Han har tillhört Oviedo sen 18 års ålder och var, innan Celta plockade honom, kapten i klubben. Flera klubbar som till exempel Osasuna och Espanyol har haft intresse i den kreative mittfältaren. La Voz de Asturias skriver att Ramon Martinez försökte flera gånger få han till Real Madrid och att det hade betydelse när Michu skulle byta klubb.

21-åringen kommer att spendera en säsong i B-laget för att sedan skriva på ett proffskontrakt på tre år.
Källor: realracingclub.es, lavozdeasturias.es