Málaga i Copa del Rey

Copa del Rey har lottats och Celta fick Málaga som också huserar i La Segunda. Det är endast en match som spelas och den genomförs den femte september på Málagas hemmaplan. Förhoppningsvis blir det bättre denna gången än förra året då Alavés slog ut Celta i första omgången.

Atlético Valdevez - Celta Vigo 0-1

Pereras mål i 71:e minuten räckte när Celta slog Atlético Valdevez i försäsongens premiärmatch. Stoichkov ställde upp med ett starkt lag blandat med några nyare namn, som till exempel Sarro (mittback), Roberto Souza (mittfältare) och Zanev (vänsterback). Sarro är en egen produkt och han fick starta eftersom Contreras har fått extra ledigt på grund av Copa America deltagande. Roberto är en spännande 22-årig brasse som förra året var utlånad till Salamanca och deltog i över 30 ligamatcher. I och med tuffare regler lär Roberto, som inte har spanskt pass, bli utlånad även den här säsongen. Och förstås så är Petar Zanev sommarens enda riktiga värvning till klubben.

Motståndet var inget speciellt och med lite bättre skärpa från Baiano och Guerrero så hade resultatet blivit större. I halvtid klev nio nya spelare in och bland dem var juniorerna Roberto Lago, Jonathan Vila, Dani Abalo, Túnez och Richi.

Resterande träningsmatcher

28 juli: Deportiva da Aves - Celta

1 augusti: Clube Sport Marítimo - Celta

8 augusti: Celta - Atlético Madrid

18 augusti: Pontevedra - Celta Källor: celtavigo.net, celestes.org