Var det bara jag som hade svårt att se vem som var Freddie och vem som var Eggert när någon av dem presenterades av den andre som West Hams nya spelare?

Landskronas Håkan Söderstierna lyfte armarna i skyn efter att ha gjort det avgörande målet mot Helsingborg.

Den Lille Emra söker lyckan ute i Europa. Kommer det att gå som för alla andra svenska ”talanger” eller kanske går det lika bra som när Isak flyttade hemifrån för första gången?

Valencia ska tydligen ha lagt ett bud på Kim Källström innehållandes 110 miljoner och Morientes. 110 miljoner kronor blankt alltså. Lyons sportchef Bernard Lacombe kräver åtminstone att en halvårs prenumeration på Metro inkluderas i affären istället för Fernando Morientes som enligt Lacombe ”har ett alltför vanligt förnamn.”

Någon annan som har ett vanligt förnamn är ju Sven-Göran. Vår folkkäre värmlänning har dock inte hand om några hundramiljonärspjäser utan spelar glatt med de gjorda av glas han fick i avgångsvederlag av FA, på ett schackcafé i utkanten av Manchester.

Josef Janeriqoe avslutar sin hyllning till Raul genom att skriva: Ett Real Madrid på plan utan Raul existerar inte så det är lika bra att vi gör det bästa av det. Jag gläds inte med Raul om t.o.m. hans bejakare känner så.

Förresten så har Svennis lik förbannat svårt att rekrytera nya pjäser till sitt City. Anledning? De lyckliga männen vill inte dela sina fruar med en gråhårig svensk. Hasse Backe är en liten bov!

Så kom då dagen då Torres var tvungen att lämna Madrid. Trots de ton av titlar han vunnit med Atletico var det inte nog. Nu hör Torres hemma i den skönaste av städer i den skönaste av klubbar. Kanske kan alla vi röda hoppas på en topp 10 placering i år i alla fall?

Gustavo Lopez har till slut gjort sin sista match i den ljusblå Celtatröjan. Vi tackar för tiden som varit!  

Enligt Expressen 23 juli: Vilket lag kan utmana Elfsborg i toppen? Halmstad x%, Kalmar FF x%, Djurgården x%, Hammarby x%. Antal röster: x. Heureka.

Efter att ha gjort succé i Fulham testar nu Björn Runström lyckan i Kaiserlautern. Om det så bara går hälften så bra lär Runa vara landslagsaktuell till hösten.

En annan landslagsaktuell spelare har tyvärr lagt skorna på hyllan. Efter att ha fört Chelsea till FA-cupseger valde den store stjärnan Magnus Hedman att avsluta sin karriär. Det öppnar nu upp för Andreas Isaksson i landslagskassen.

San Marinos förbundskapten Giampaolo Mazza sätter ribban högt inför höstens stundande kvalmatcher. ”Vi har inte förlorat under hela juli månad och det visar vilka otroliga framsteg vi gjort.” Lotta Lindquist Brosjö på Bet24 menar att en skräll mot Tjeckien kan ge stora pengar.

Vi gratulerar Brasilien till vinsten i Copa de America med en gemensam kram.
Så småningom kommer också jag vakna upp ur sommardvalan och sätta igång med skrivandet. Här var några tankar i alla fall. Njut av ”solskenet”!