Ny dräkt

Så har den nya tröjan kommit! Som alltid är det Umbro som sponsrar men skillnaden den här gången är att designen skiljer sig från England och Sveriges tröjor som förra säsongens tröjor replikerade, förutom färgerna. Och det är också färgerna som ser till att tröjan får en nyare look. Den röda färgen har dykt upp på hemmatröjans framsida samtidigt som svart får Pinto att se ännu coolare ut när han vaktar målet.

Mouriño: Vi behöver tre nya spelare

Försäsongen är igång och truppen är i Melgaço, Portugal där dem ska möta ett par lokala lag. President Mouriño har också rest dit där han har sett Stoichkov förbereda truppen inför premiären den 26:e augusti mot Córdoba. I en intervju berättade han lite mer om sommarens silly season.

”Vi har en grupp på 20 spelare, utan att räkna med B-lagsspelarna, och med tre värvningar är truppen komplett. Om någon spelare lämnar måste vi hitta ersättare men i princip räknar vi med att ta in tre nya spelare, högst fyra beroende på Irineys situation.”

Övriga notiser

- Karpin funderar på att göra comeback. Vid 38 års ålder har han fått erbjudande ifrån Segunda B laget Coruxo. ”Han är i perfekt kondition” säger klubbens president.

- Celestes.org rapporterar att tv kommer att sända massor med Celta matcher nästa säsong, spanskt och galiciskt tv snackar vi då om. Celta räknas som ett av ligans topplag den kommande säsong och TV Galicia är en av kanalerna som direktsänder. Dem goda nyheterna ser förhoppningsvis till att det finns en hel del Internet streams där ute när säsongen kickar igång.
Källor: celestes.org