Gustavo López utan kontrakt

I helgen gick Gustavo López kontrakt ut och förhandlingarna om ett nytt har gått trögt. Argentinaren har hunnit bli 34 år gammal vilket har gjort klubben tveksamma till att erbjuda ett lika bra kontrakt som tidigare år. Men faktum är att mittfältaren gjorde en väldigt bra säsong senast trots att laget åkte ur. Från spelarens perspektiv bör ett bättre kontrakt erbjudas just för det skälet och dessutom för att ”Gus” spelade över 30 ligamatcher. Hittills har argentinaren tackat nej till två kontraktsförslag men påstår bestämt att han vill fortsätta i Celta tröjan. Det är alltså ännu oklart huruvida vi får se Gustavo López på Balaidos nästa säsong.

George Lucas och Iriney förlänger

Klubben såg nyligen till att George Lucas och Iriney stannar kvar i Vigo. Ytterbacken Lucas är skadad men klubben valde att förlänga lånekontraktet med ett år vilket ger brassen en bättre chans att imponera på klubben. Den senaste säsongen var han mestadels skadad och har den här säsongen konkurrens i form av Petar Zanev.

En betydligt viktigare spelare är mittfältaren Iriney. Han är också skadad men hann med 29 matcher innan säsongen tog slut för hans del. Celta har tappat en del mittfältare under sommaren (De Ridder, Pablo Garcia, Aspas) och att ge Iriney ett nytt tre års kontrakt var det självklara valet.

Övriga notiser

- Äntligen har Hristo Stoichkov hittat sin assisterande tränare. Det blev till slut Antonio López som bland annat var Rafael Benitez högra hand under dennes period i Valencia. 

- President Mouriño ska försöka få Carlos Vela till Balaidos nästa säsong. Det blir rätt så svårt då Vela inte har ett spanskt pass och att man i Segunda division endast har plats för två icke-EU spelare. Sen så är det ju hela den grejen med att övertala Arsenal… Källor: lavozdegalicia.es, as.com, marca.com, celestes.org