Asier Del Horno lär ha kostat ca 8 miljoner Euro när Valencia värvade honom från Chelsea men han spelade dock inte många matcher innan han blev skadad. När han åter fick chansen från start så hamnade han i konflikt med Valenciatränaren Quique Sánchez Flores vilket skickade upp honom på bänken. Där han satt kvar mesta delen av säsongen.

Enligt spansk press blev relationen riktigt dålig när han simulerade en skada inför den avslutande omgången där Valencia mötte Real Sociedad. Detta skall enligt uppgift varit för att han skulle spela den Baskiska landskampen i Venezuela. En match som Baskien vann med 4-3.

Del Horno lär tjäna drygt 1.5 miljoner EUR efter skatt i Valencia vilket inte gör det lättare för dem att sälja honom. Han har meddelat klubben att han vill lämnna Valencia för att spela i Athletic och det troliga är att det blir ett lån där Athletic betalar halva lönen under den kommande säsongen för att sedan ha en option på att köpa loss Valencia spelaren.

Med en dryg vecka kvar till Presidentvalet i Bilbao så är det inte troligt att detta löser sig nu men man kan hoppas att samtliga tre kandidater kan stå bakom en värvning av den tidigare baskiska stjärnbacken.

Asier Del Horno är född 1981 och spelade fem säsonger i Athletics A-lag. Samanlagt 126 matcher. Han har även spelat 10 landskamper för Spanien och 3 för Baskien.

Vi får se vad som händer men det känns som ett härligt rykte med tillräckligt med sanning bakom för att man skall börja hoppas på att Del Horno skall lösa problemet på vänsterbacken.

Källor: Marca.com/xtratime.org/athletic-club.net