Athletics första nyförvärv för säsongen väntar otåligt på att affären skall slutföras. Det troliga är att det sker nu på måndag.
- Jag är mycket nära Athletic nu. Jag hoppas att de detaljer, som är det enda som skiljer mig från Athletic, löser sig de närmsta timmarna.

David López hade erbjudanden från Espanyol, Zaragoza, Valencia, Bolton och Tottenham. I en exklusiv intervju i El Correo talar yttermittfältaren om sin glädje över att skriva på för Athletic.
- Att skriva på för Athletic är fantastiskt. Det är en historisk klubb och en av de största i ligan. Att spela för Athletic är något alla skulle älska. Åtminstone för mig är det en stolthet att spela för klubben. Nu väntar jag bara på att allt skall lösa sig så blir det en av mina lyckligaste dagar i mitt liv.

Ziganda har varit din viktigaste coach i din karriär. Hur hanterar han att du lämnar Osasuna?
- Jag förstår att Ziganda inte vill att jag lämnar. Soldado och Raúl García har lämnat, Cuellar kanske också lämnar och så nu jag. Självklart känner han att hans lag försvagas nu men det är en stark klubb och de lär snart ha ett bra lag igen. Jag har ett år kvar på kontraktet med Osasuna men jag vill nå den högsta nivån och det är därför jag skriver på för Athletic. Det bästa stället att utvecklas som fotbollspelare.

Har du pratat med några i Navarra om hur det är i Athletic?
- Min bästa vän är inte från Navarra, det är Unai Espósito. Jag spelade med honom den säsongen vi gick till cupfinal, vilken vi förlorade. Vi pratade efter säsongen tog slut och han uppmuntrade mig att skriva på för Athletic. Han sa att jag inte skulle tveka utan byta klubb då Athletic är mycket speciell för spelarna.

Du har spelat på de flesta platser, vilken är din favoritposition?
- Jag har verkligen spelat överallt! Till höger är där jag alltid spelat, mest som yttermittfältare. Den här säsongen har jag däremot spelat högerback, högerytter, vänsterback, vänsterytter, playmaker och defensiv mittfältare! Spelade till och med målvakt i matchen mot Atlético Madrid när Ricardo blev utvisad. De gjorde inte mål på mig men de sköt inte ett enda skott heller.

Hur skulle du vilja beskriva dig själv som spelare?
- Jag har aldrig gillat att prata om mina egna kunskaper. Min uppgift är dock att jobba, att vara fysiskt stark och vara en mångsidig spelare som kan användas på nästan vilken position som helst.

Vad har du hört om Joaguín Caparròs som eventuellt blir din nya tränare?
- Många bra saker. Martí, från Seviila, är en god vän till mig och han har bara talat väl om Caparrós. Han berättade att det är en hårt arbetande tränare. Han är en man som passar väl in hos Athletic för hos både Sevilla och Deportivo satsade han mycket på ungdomssystemet. Det är väldigt viktigt att ta det under betänkande i en klubb som Athletic som bygger mycket på sin ungdomsakademi. 

Källa http://www.canalathletic.com/portal/content/view/11457/