Mané lämnar Athletic.

På en presskonferens klockan 12:00 idag meddelade José Manuel Esnal "Mané" att han lämnar posten som Athletics tränare.

Han var nöjd med att ha klarat laget kvar i La Liga.

Det verkar dock som om han lämnar dörren för en fortsättning om den nyvalda presidenten ger en öppning.

Däremot vill han inte vara ett slagträ i valet av ny president. Lite märkligt kan tyckas då de flesta av kandidaterna nu just har fått ett nytt medel i kampanjen. För en klubb som inte kan värva spelare fritt så är just tränarfrågan den enda öppningen att locka väljare med kända namn. Har Svennis något jobb än...?

Personligen hoppas jag att han inte fortsätter i höst och det är nog inte heller troligt. 

Dessutom ryktas det lite på värvarfronten. 

För det första så pratas det om Xabi Prieto från Real Sociedad. Mittfältaren som i augsti fyller 24 år har spelat 116 matcher i Real Socidad lär inte spela i andraligan nästa år.

En annan spelare som verkar vara på gång till Athletic är Espanyols målvakt Gorka Iraizoz. Den 25 åriga basken har på en presskonferens sagt att han spelat sin sista match för Espanyol. Tidigare har han representerat bland annat Eibar och Gernika.

Det tredje ryktet är Iñaki Muñoz som idag spelar i Osasuna. Det verkar dessutom vara det hetaste ryktet och jag skulle inte bli förvånad om han skriver på inom kort. Mittfältaren Muñoz som är född 1978 har spela i Osasuna sedan 2001.

Skulle det bara bubblas lite om Joseba Llorente i Valladolid också så kan Svennis skriva på och så är vi klara för silly säsongen.

Nu är det nog inte så enkelt tyvärr. Presidentvalet den 12e juli kommer inte att göra läget bättre för klubben.

Eskerrik asko Mané!

Källor: marca.com/lfp.es/athletic.net/xtratime.org