Medan Ana Urkijo presenterade datumet för presidentvalet, passade hon också på att meddela att hon själv inte tänker att ställa upp i valet. Kandidaterna har även getts tillkänna.

Kandidat nr.1: 
Fernando García Macua, 43 år. Han ställer upp för andra gången, men första gången för att bli president. Han var Juan Pedro Guzmans högra hand i de senaste presidentvalet, men de såg sig slagna av Lamikiz kandidatur. Han är advokat, och kommer med ett program som han arbetat på länge, antagligen sen senast han var med. Med sig, i sin styrelse, har han fd direktiv som Joseba Intxaurraga, Fermín Palomar och Javier Fernández. Han väntar med att presentera sitt valprogram till säsongens slut.

Kandidat nr.2:
Juan Carlos Erkoreka, 47 år. Ägare till en snabbköpskedjan Erkoreka. Han kom till klubben tillsammans med Lamikiz, och när Lamikiz avgick blev han Ana Urkijos högra hand, har nu avgått för att kunna kandidera till posten som president. När han avgick så tog han även med sig flera i den styrelse som basat under året, Iñaki Villanueva, Fede Arruti och Karmelo Etxeita. Skulle Erkoreka väljas, skulle han ha möjligheten att ändra på de saker som talat emot oss, eftersom han känner till dem. Men, skulle han göra de eller skulle han fortsätta som det tidigare sett ut, och skulle det då vara en bra sak för Athletic?

Kandidat nr.3:
Javier González, 44 år. Han har de färskaste blodet av de tre kandidaterna. Föredetta spelaragent, med namn som Bodipo, Munitis och Ustaritz i sitt stall. Tycker inte att man ska ta människor som tidigare varit i klubben, han tänker inte presentera ny tränare eller sportchef. Har kritiserat Urkijos val av datum för presidentvalet, han tycker att sportdirektören ska ha mycket makt och lovar att komma med en bra sådan! Han säger att han är banbrytande. Frågan är då om han tänker slopa bara-basker regeln...?