Med tanke på de prekära läge som Athletic Club just nu ligger i, även fast det ser lite säkrare ut, så har styrelsen i Athletic valt att senare lägga samtal om presidentvalen som kommer att äga rum efter säsongens slut.

När president Lamikiz valde att avgå så valdes Ana Urkijo som tillfällig president, och tanken har alltid varit att en ny president skulle väljas vid säsongens slut. 
Säsongen lider nu mot sitt slut, och Athletic har fortfarande en möjlighet att klamra sig fast över nedflyttningstrecket.

Idag, läs onsdag 30/5, så kommer kandidaterna att tillkännages officiellt, och den som verkar vara hetast att ta över efter Ana Urkijo är vicepresidenten Juan Carlos Ercoreca.

Nu hoppas vi på att vi fortsätter i La Primera så vi kan bygga ett stabilt lag till nästa säsong, på långa håll har de pratats om möjliga hemvändare, sedan får vi kanske tillbaka Gurpegui ett år tidigare. Förresten, för er som kanske undrar varför spelarna i Bilbao har gröna band runt armen under matcherna, så kan jag meddela att de är för Gurpegui i kampanjen Justizia Gurpegi!