Det som skulle kunna bli en hemsk dag blev istället en av dem bästa då Galicien laget har ännu chans att ta sig över strecket. Vid en Betis vinst skulle Celta spela i andra divisionen nästa säsong men nu finns hoppet fortfarande kvar.

Stoichkov ställde upp med 4-2-3-1 systemet precis som senast mot Real Sociedad, startelvan var identiskt förutom att Pinto var tillbaka i målet. Efter Estebans två grova tabbar i förra helgens förlust var det nog ingen som klagade på Pintos återkomst. Placente, Contreras, Tamas och landslagsaktuella Ángel bildade försvar. På mittfältet fanns Pablo Garcia, Oubiña, Nené, Gustavo López och Canobbio, dem tre sista mer offensivt lagda. På topp fanns som alltid Fernando Baiano.

Matchen

Celta inledde bäst där Gustavo López och Nené spelade bra fotboll på sina kanter. Brassen försökte flera gånger med att vika in och avsluta fast målvakten var alert (för stunden). Bortalaget testade mest att skicka långbollar till Robert som mest var ensam och hade svårt att skapa något på egen hand. Det var självklart att just Robert skulle försämra Celtas självförtroende när han efter en halvtimme dök upp vid bortersta stolpen och slog in 0-1 från nära håll.

Ett tungt mål för Celta som nu behövde vända matchen vilket var länge sen dem gjorde detta. Det såg dock lovande ut för att precis innan vilan var Gustavo López på högerkanten och gjorde som Nené, han vände in och placerade en låg boll precis vid första stolpen. Contreras i Betis målet slängde sig förgäves. 1-1 med en halvlek kvar att spela. Dessutom blev motståndarnas Capi utvisade innan halvlekens slut efter att ha snackat till sig ett till gult kort.

I andra halvleken försökte bägge lagen att ta hem tre poäng. En skäggig Pinto var i bra form när han förhindrade några fler mål. Det var annorlunda för Contreras som var helt ute och cykla på tilläggstid efter att Gustavo López fintat sig förbi tre Betis backar och skickat in, en till synes, lätt boll i straffområdet. Betis målvakt valde att boxa ut bollen lite framför sig för att snabbt hinna ikapp och plocka den i famnen, i alla fall försökte han detta. Han slog så hårt att Antonio Núñez fick tag i bollen som sen nickade förbi en utrusande Contreras. Målvakten slängde desperat iväg näven mot Núñez huvud som föll till marken.

Straffen togs av Fernando Baiano som gjorde säsongens skönaste mål.

Vinsten förde Celta närmare strecket poängmässigt men dem är fortfarande näst sist på grund av sämre målsnitt än Real Sociedad. Athletic har bortamatch mot Villarreal nästa omgång och Celta åker till Madrid för match mot Atlético.
Källor: celestes.org, marca.com