Det är ju i och för sig roligt att vara på Las Palmas men det är tveksamt om elva fullblodsproffs uppskattar att spela tävlingsmatcher på den glada ön. Men att spela matcher på Teneriffa är väl i alla fall väldigt roligt? Fråga Baiano, jag tror att han tvekar.
Det är tre matcher kvar av La Liga och om Celta ska slippa åka till dessa semesteröar för att spela bortamatcher inför neddruckna semesterfirare i hawaiiskjorta, med hår på bröstet, alldeles för korta shorts och flipflops med oklippta tånaglar, så måste två av matcherna vinnas.
Matcher mot Real Betis, Atletico Madrid och Getafe återstår att spelas. Betis och Getafe hemma och Atletico borta i deras ointagliga fort. Hemmaformen för Atletico är ju till synes god efter färska 0-6 mot Barcelona…

Betis har två raka kryss i ligan, 1-1 mot Nastic respektive Barcelona, men har inte vunnit på tio matcher.
Celta med Hristo vid rodret har inte heller visat någon god form och förlorat de fem senaste matcherna. Ett glädjetecken är i alla fall att alla spelare förutom Iriney och de Ridder är tillgängliga och någon gång måste ju startelvan lyckas!

Ska de få chansen igen eller ska någon omfördelning ske?

Hristo satsade senast på 4-5-1 men jag hoppas på ett mer offensivt lag hemma mot ett av seriens formsvagaste. Ett 4-4-2 med Nené och Baiano på topp skulle uppskattas. Med Lopez och Canobbio på varsin kant, helst ”fel” kant så att de kan skära in i banan, tillsammans med Oubiña och Garcia som dubbla pivotes kan det bli helskön anfallsfotboll på Balaidos på söndag.
Landslagsbacken Angel borde ta ett större offensivt ansvar med de spetskvalitéerna han besitter och visst borde Hristo ge honom den frihet som behövs?
I målet får nog Pinto tillbaka förtroendet efter en del halvdana ingripanden från Esteban förra veckan.

Vad ska vi då förvänta oss? Celta måste som sagt vinna, det finns inget annat. Det finns inget kryss eller uddamålsförlust. Det finns bara seger! Jag ber er att ge oss celestes ytterligare en säsong i primeran. Jag ber er!