Med fyra poäng till godo över strecket hade en Athletic-poäng mot Zaragoza varit välbehövlig, om än det kanske inte är där man måste ta den (hemma mot Mallorca och Levante väntar på slutet). Det var dock två lag med dålig form som möttes på La Romareda och då kan det mesta hända.

Athletic ställde i matchen upp med en 4-1-4-1-formation, där Murillo var ett defensivt ankare på mittfältet. Aduriz fick ta sig an rollen att vara ensam anfallare, vilket han i och för sig inte är ovan med att ha på bortaplan. I matchen fick även Yeste chansen från start igen efter sin skada.

I matchen var det Athletic som började livligast, då man bland annat hade ett bra läge några meter från mål, men två väldigt vackra mål av Diego Milito och Diogo fick matchen att kännas som över redan efter 20 minuter då Zaragoza skaffat sig en 2-0-ledning. Från ingenting lyckades dock Aduriz överlista Cesar Sanchez i Zaragoza-målet och sätta reduceringen till 2-1. Lite hopp tändes, men det släcktes snabbt när Sergio Garcia väggspelade sig till 3-1 och Murillo - till synes - avgjorde matchen med sitt självmål. 4-1 i halvtid och om man räknar bort inledningen var det klart rättvist.

Javi Gonzales och Etxeberria fick komma in i andra halvlek i jakten efter nytt hopp. Den senare fixade det då han blev fälld av Cesar vilket resulterade i straff och 4-2 av Aduriz i mitten av halvleken. Fem minuter senare förvaltade samme Aduriz en välslagen hörna, och Zaragoza-publiken började bita sig i naglarna. Trots en fin press på slutet så blev det ingen poäng utan förlust med 4-3, men vi kan glädja oss över att Aduriz blev den första Athletic-spelare att göra hat-trick i La Liga sedan december 2002. Vem gjorde det då? Urzaiz...

På slutet väntar nu:

Athletic
- Mallorca
Villarreal - Athletic
Athletic
- Levante

Oavgjort mot Mallorca och vinst mot Levante bör väl räcka för nytt kontrakt? Vi får se!

Aupa Athletic!

Källa: Marca.es