Hela veckan har snacket ifrån spelarna varit det samma. Alla säger att en trepoängare är det enda som räknas och att söndagens match är Celtas sista chans till fortsatt La Liga spel. Med Athletics tunga förlust mot Zaragoza under lördagen i minnet så kan förhoppningsvis spelarna visa att dem vill komma ikapp i tabellen. Motståndet heter Real Sociedad och dem leds av en viss Miguel Ángel Lotina.

Matchen spelas på Anoeta där många Celta supportrar lär finnas på plats efter att klubben hyrt bussar så att laget kan få rejält med stöd när nu säsongens viktigaste match spelas. Spelarna har varit taggade hela veckan och turligt nog efter domarnas mini-revolution i helgen så finns två tunga pjäser (Gustavo López o Baiano) med i truppen som reser till Baskien. Stoichkovs trupp ser ut så här:

Esteban, Pinto - Ángel, Tamas, Placente, Yago, Contreras - Pablo Garcia, Jorge, Nené, Borja Oubiña, De Ridder, Canobbio, Gustavo López, Antonio Núñez - Baiano, Bamogo, Perera.

Egentligen skulle Baiano och Gustavo López ha varit avstängda men nu finns duon med efter domarnas insats i helgen, var säker på klagomål ifrån Sociedads håll om det slutar med att Baiano avgör matchen. Det andra mest anmärkningsvärda i truppen är vem som inte finns inkluderad - Matias Lequi. Ingen vet riktigt vad han har gjort för att förtjäna dem iskalla petningarna sen Stoichkov tog över.

Canobbios återkomst

Under lördagen bekräftades det att laget går tillbaka till den tidiga lyckade 4-2-3-1 systemet och att Canobbio får äntligen chansen från start igen.

“Förhoppningsvis kan jag - med Stoichkovs egna ord - vara matchens nyckelspelare men laget är det viktigaste.”

Kommenterar Fabian Canobbio som nyligen blev uttagen, tillsammans med Pablo Garcia, till Uruguyas träningsmatch mot Australien om några veckor. Alla Celta fans håller tummarna och hoppas att Canobbio är tillbaka i god form som på den gamla goda tiden.

Men främst hoppas vi på att Celta ska lyckas gå ifrån matchen med tre poäng och visa att dem vill kämpa tills den sista omgången.

***

Tid: 17:00
Plats: Anoeta, San Sebastian
TV: Nej
Stream: Nej
Källor: celestes.org, marca.com