Efter ett långt skadeuppehåll har vi nu Tiko tillbaka. Mitttfältaren som spelat med Athletic sedan säsongen 99/00 har under många år varit ordinarie på Athletics mittfält och självklart en av de spelare som vi saknat under årets säsong.

I onsdags spelade han andra halvleken i matchen mot amatörkombinationen, Enkearterri. Träningsmatchen spelades i den lilla staden Balmaseda ett par mil sydväst om Bilbao.
 
När jag för två veckor sedan besökte Baskien passerade jag precis Balmaseda på min väg från Amurrio till Villarcayo en grådisig söndag. När jag precis hade gett upp hoppet om att fortfarande vara på rätt väg så såg jag den. Den lilla fotbollsstadion, pittoreskt placerad längs med en bergssida. Kameran åkte upp och ett darrigt foto blev resultatet. Föga anade jag att storlaget Athletic skulle spela där knappt två veckor senare.

De som startade matchen i onsdags var:
Lafuente; 
Zubiaurre, Bergara, Sarriegi, Javi González; 
Murillo, Iturriaga; Joseba Etxeberria, Garmendia, 
Dañobeitia & Urzaiz

Inbytta: Ander Vitoria, llorente, Tiko, Ismael López, Anaitz Arbilla, Larreategi och Unai Alba

En spelsugen Tiko dundrade in en frispark i den 67e minuten och jag tror han finns med i planerna redan på lördag.

Målen:
(36') 1-0, Poto
(63') 2-0 Iban
(64') 3-0 Dani
(67') 3-1 Tiko 
(75') 3-2 Ander Vitoria 

Noterbart från matchen är även att Exteberria och Garmendia spelade hela matchen och att Yeste inte ens var med på bänken.

Inför matchen på lördag genomför Athletic imorgon en stängd träning på San Mamés. De känns lite som ett stresstecken från Mané. Min gissning är att vi tränar in ett superdefensivt spel inför matchen på La Romareda. Ett 5-4-1 spel är troligen att vänta men jag vet inte om jag ser det som så myvket mer defensivt än det 4-2-3-1 spel som vi redan har.

Aupa Atheltic!