Efter den senaste omgången bestämde samtliga domare sig för att protestera mot de ständiga förändringarna av deras beslut. De har helt enkelt tröttnat på att deras beslut ofta ändras i efterhand.

Förra veckan blev till exempel Urzaiz av med avstängningen på fredagen då den Spanska sport disciplin kommitén hävde det gula kort han ådrog sig i en luftduell med Recreativos målvakt omgången innan. Det skandalartade röda kortet på Amorebieta stod dock fast. Märkliga beslut, som vanligt.

Fler än jag tycker tydligen att detta system är riktigt dåligt. Domarna valde nu att markera och protesterar nu ordentligt mot systemet. Domarna har skrivit felaktiga matchrapporter.

Genom att samtliga matchrapporter från domarna har varit medvetet felaktiga efter den senaste ligaomgången så är konsekvensen av detta att samtliga avstängningar som skulle effektuerasa nu i helgen är hävda. 

För Athletic innebär det att Sarriegi och Murillo kan vara med i matchen på la Romareda nu på lördag.

Fortsättning lär följa.

Fortsättning: Som jag förstått det så är det 11 spelare som påverkas. Protesten grundar sig på den hävda avstängninen av Beckham inför matchen mot Sevilla. Andra klubbar, bl a Villareal protesterar nu i sin tur mot beslutet då vissa lag påverkas negativt och andra positivt. Stor humor!

Källor: Marca.com/athletic-club.net