Celta kom till med matchen med stora förväntningar men detta har inte räckt någon gång under säsongen och det räckte inte heller mot Levante.

Som så ofta började Celta svagt och Levante kunde ta kontroll över matchen. Hemmalaget visade nerver hela matchen och i slutet av första halvleken orsakade dem en straff. Reggi satte 0-1 bakom Esteban och självförtroendet sjönk hos hemmalaget.

I andras halvlek försökte Celta men som alltid släppte dem in ytterliggare ett till mål för att göra situationen värre. Denna gång var det Riga som stänkte in 0-2. Hemmapubliken försökte lyfta laget och dem började faktiskt spela bättre vilket resulterade i 1-2 målet från Baiano. Brassen la in bollen mellan benen på målvakten och detta var med en halvtimme kvar att spela. Med några offensiva byten i andra halvleken (De Ridder o Bamogo) försökte Stoichkov röra om i laget med det räckte sig inte fram mot ett Levante som också hade väldigt viktiga poäng att ta i matchen.

Efter slutsignalen var det sorgliga scener på Balaidos, spelare som Gustavo López och Ángel brast ut i tårar på planen. Dessa två var med i truppen som för några år sen åkte ur ligan och det verkar som om dem har insett att det samma kommer hända även denna säsong.

Det var en svart dag på många olika sätt. I första halvleken fick Iriney gå ut med svåra smärtor och läkarna befarar att mittfältaren har skadat knäet allvarligt.

Celta har fyra poäng upp till Athletic som nästa helg spelar borta mot Zaragoza. För Stoichkovs mannar gäller det här närmast att slå Real Sociedad på Anoeta. Det finns fortfarande hopp om en räddning i dem sista omgångarna annars kan man lika gärna lägga sig ner och dö.

Mål:

0-1 Reggi (38)
0-2 Riga (48)
1-2 Baiano (61)
 
Källa: marca.com