Veckans samtalsämne har varit Yeste. Han har varit i Munchen och träffat Doktor Ulrike Mushawek. Det verkar dock som om han inte behöver någon operation och han kan troligen vara med i avslutningen av ligan.

En annan spelare som varit skadad är Exteberria. Nu ser han dock ut att ta plats i startelvan. Han behövs verkligen så jag hoppas att han startar!

Athletic har under två månader bedrivit en kampanj där de sålt och delat ut halsdukar till åskådarna på San Mamés. Halsdukarna är nu slutsålda och för att ytterligare färga publikhavet rött och vitt kommer man nu att sälja flaggor med 25% rabatt under avslutningen av La Liga.

Alla som använt länken som finns på forumet och sett sammandraget av förra veckans match kan konstatera att utvisningen av Amorebieta var ett skämt och varningen på Urzaiz likaså. Den spanska sport disciplin kommitén har nu annulerat Urzaiz varning men tyvärr inte ändrat det röda kortet. Då beslutet kom sent i veckan har dock Mané valt att spela in Aduriz och Exteberria på topp så Urzaiz lär börja på bänken.

De spelare som nu riskerar avstängning i Athletic är Expósito, Iraola, Murillo och Yeste.

De som såg sammandraget kunnde också konstatera att det var spel mot ett mål hela matchen. Tur och en inspirerat Aranzubia räddade en poäng. Det krävs bättre spel nu för att ha en chans på de tre poäng som vi så desperat behöver.

Alla matcher är nu extremt viktiga och det blir spännande att se hur Athletics spelare klarar pressen. Personligen hoppas jag på att få se så mycket rutin som möjligt på plan så Exteberria, Urzaiz, Iraola och Yeste vill ja ha på plan så mycket som möjligt nu.

Förra säsongen förlorade vi hemma mot Deportivo med 1-2. Målskytt för Athletic var Urzaiz

Deportivo har i veckan varit i Sevilla och förlorat semifinalen i Copa del Rey. Laget befinner sig som bekant i ingemansland och nu när Barcelona skämde ut sig i Madrid så dör ligan redan vid sjätte plats. Getafe tar UEFA-cup platsen istället.

Det återstår att se om ett avslappnat Deportivo blir ett hot mot Athletic. Man kan tänka sig att bortasupportrarna håller en liten tumme för Athletic då de gärna ser lokalkonkurrenten Celta i Segundan nästa år.

Matchen följer man som vanligt bäst via www.canalathletic.com

Athleeeetic Eup!